Zondag 2-8-2015: Wolkbreuken in Sedona

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 03-08-2015 08:24

 

Vanochtend slapen we een beetje uit. Tot acht uur dan, dat noemen we hier al uitslapen :-)
Na het ontbijt en het terugkerende inpakken en auto inladen, gaan we nog op pad naar twee uitkijkpunten in de buurt van Grand Canyon Village: Yavapai Point en Yaki Point. Bij de tweede kun je alleen maar met de shuttlebus komen, dus de auto blijft bij Yavapai Point staan. Onderweg in de bus zien dat er al een flink bui geweest is waar we rijden en het blijft ook een beetje dreigen en donderen terwijl we bij Yaki Point rondlopen, Hans heeft vanmorgen met Jasper brood gehaald en toen meteen nog een paar foto's gemaakt bij een zonnige Grand Canyon, maar dat zonnige is nu alweer voorbij; de lucht wordt steeds donkerder....

 

Wij besluiten sowieso dat we het wel gezien hebben hier; we zullen inmiddels wel verwende toeristen zijn, maar de Grand Canyon is niet zo aan ons besteed..... Misschien komt het door het weer, maar vorige keer dat we hier waren, vonden we dit Nationale Park ook al het minst mooi. Wij houden meer van het rode rotslandschap van bijvoorbeeld Zion en Bryce. Verder vinden we het hele Grand Canyon gebeuren erg massaal en druk. Dus als de bus ons weer heeft afgezet bij onze auto, zetten we het gas erop en vertrekken weer richting rode rotsen: Sedona!

Onderweg krijgen we echter te maken met iets dat we nog niet eerder hadden op deze vakantie: regen... En dan serieuze regen! Een paar flinke wolkbreuken denderen op ons dak terwijl we proberen richting zonnigere oorden te rijden, en ook in Sedona is het nog flink bewolkt als we aankomen. Na het uitladen van de auto, als we met een drankje op ons terras even uitrusten en (eindelijk!) weer online zijn met de WiFi van het hotel, zien we dat het morgen al weer prachtig weer wordt. Dus beter die regen vandaag in de auto, dan morgen als we de hele dag in Sedona zijn..... Tegen zeven uur is het zelfs al weer zo veel opgeklaard, dat we nog een ritje maken naar een uitzichtpunt waar we een mooie zonsondergang zien boven de rode rotsen (samen met nog zo'n honderd andere mensen....)

Daarna een lekkere pizza gegeten bij Pisa Lisa... Klinkt een beetje cheesy, maar is echt een goed, authentiek pizza-restaurant, met ook heerlijke toetjes :-)!

 

Reacties

Lenie 03-08-2015 08:37 {{button-33265}}

Zo zie je maar weer: smaakn verschillen. Ik vind de Grand Canuon nog steeds het mooiste.

Lenie 03-08-2015 08:38 {{button-33266}}

Sorry voor de typefouten. Nog niet goed wakker....

Yvonne 08-08-2015 20:54 {{button-33815}}

Doe mij maar een cheesy pizza! ;-)
Mooi, die zonsondergang.... x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan