Maandag 3-8-2015: Sedona's rode rotsen

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 04-08-2015 07:16

Vandaag ontbijten we lekker laat.... Om half tien pas zitten we op het terras bij de ontbijtruimte, met weer een goed gevuld bordje voor ons: eieren, pancakes, vers fruit, vruchtenyoghurt, toast.... keus genoeg. En dan laten we de worstjes en gebakken aardappels zelfs nog liggen....

Daarna gaan we op weg met de auto om de route te vinden die we twintig jaar geleden reden; in onze herinnering hadden we toen een heel mooi landschap van rode rotsen voor we bij Sedona aankwamen, en dat hadden we nu niet gezien gisteren. Maar nu kwamen we uit het noorden en toen uit het zuiden. Dus we rijden een kilometer of tien zuidwaarts en inderdaad is dat een Scenic Route met ook diverse stopplaatsen en uitzichtpunten bij verschillende rode rotspartijen, waar we ook kleine stukjes kunnen wandelen.
Jasper heeft het fototoestel van Aniek ontdekt, dat hij mag gebruiken, dus hij maakt nu driftig foto's van alle rotsen, en van de bordjes, en van ons en van zichzelf, en van alle cactussen, en van voetsporen, en van dode kevers enzovoort enzovoort..... Hij ziet deze ochtend Sedona dus vooral door het schermpje van het fototoestel :-)

Daarna rijden we naar de andere kant van Sedona, naar het Red Rock State Park, en de kinderen hebben er speciaal hun zwemkleding voor aangetrokken, omdat daar ook de Oak Creek rivier doorheen stroomt. De hoop is om daar te gaan pootjebaden of zwemmen. Helaas is dat een misrekening; het park is alleen om te wandelen, het is verboden om in de rivier te komen.... Jammer dus, we doen alleen een korte wandeling die langs de rivier loopt, lekker in de schaduw. In het Visitor Center vindt Jasper nog wel een Amerikaanse zee-arend, en aangezien hij daar zijn spreekbeurt over heeft gedaan, kan die niet blijven liggen... Aniek en Jasper adopteren hem samen :-)

De weg terug naar het hotel komt weer langs mooie vergezichten op bijvoorbeeld de Cathedral Rock, 1 van de bekendste rotsen van Sedona. 

Na een uurtje zwemmen in het zwembad van het hotel, gaan we weer eten bij Pisa Lisa; dat was gisteren goed bevallen, hoewel Hans en ik nu wel voor een salade gaan. De kinderen gaan op tijd naar bed (nou na, in ieder geval voor 10 uur vandaag) want morgen willen we heel vroeg even naar het Slide Rock State Park, een park met een rivier waar door de rotsen een natuurlijke glijbaan gevormd is in het water. Maar daar schijnt het om tien uur al ontzettend druk te worden, en verder moeten wij ook op tijd vertrekken naar Palm Springs. Dus voor het uitchecken willen we even naar de "glijbanen" toe gaan.

 

Reacties

Yvonne 08-08-2015 20:56 {{button-33816}}

Ben ook benieuwd naar Jaspers foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan