Dinsdag 4-8-2015: De lange rit naar Palm Springs

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 05-08-2015 08:53

Vandaag de langste autorit van de vakantie, van Sedona naar Palm Springs. Om precies te zijn: 580 kilometer in 5 uur en 54 minuten. Zoals beloofd aan de kinderen, gaan we eerst even naar het Slide Rock State Park, een plek waar de Oak Creek rivier een natuurlijke glijbaan heeft gemaakt over ronde, gladde rotsen. We gaan meteen om acht uur, als het open gaat, want dan is het nog niet zo druk. En dan zit je daar aan een afgelegen riviertje in Arizona, loop je zo een Nederlander tegen het lijf die jou kent.... Hij kwam me vaag bekend voor, maar hij had mij al wel vaker gezien, zei hij. Ze wonen in Nederland in Meerhoven, en een dochter hockeyt bij Basko, dus daar zal het best van kunnen zijn. Zijn vrouw kwam me wel wat bekender voor. Grappig... 

Terug naar het riviertje: zodra we er een voet in zetten, vliegt de kou ons aan; als ik er tien tellen in sta, doet het al pijn aan mijn bloedsomloop. En Hans en Aniek gaan dapper kopje onder als ze van de rotsen afglijden.... Jasper heeft het na twee keer wel gezien... Veel te koud!
Veel kinderen komen ook met zere billen of geschuurde benen uit het water. Hmmmm, leuke attractie.... Toch begint het na een uurtje aardig vol te lopen, dus het is wel een populaire plek.... Mooi dat we op tijd waren. Als we om tien uur terug gaan, staat de parkeerplaats al vol.

Om elf uur rijden we uiteindelijk Sedona uit, op weg naar Palm Springs. En lieve hemel, wat is het heet onderweg...! Bij 112 graden Fahrenheit (= 44 graden Celsius) hebben we geluncht bij een mooi meer bij Phoenix (Lake Pleasant, waar de kinderen natuurlijk even kopje onder wilden in het koele water), en we hebben het zelfs nog 116 graden zien worden; toen zaten we gelukkig weer in de auto :-)

Omdat we in Palm Springs nog omhoog willen met de Aerial Tramway, een kabelbaan die vier kilometer de hoogte in gaat naar de top van Mount San Jacinto, en we voor $40,00 dollar extra meteen eten erbij hebben en dat moeten we toch nog doen, besluiten we die kabelbaan vanavond te doen in plaats van morgen. Dat was een goed besluit, want hoewel we nu laat in het hotel waren, hebben we wel Palm Springs by night zien liggen op de weg terug naar beneden. Heel mooi! 

Op de valreep in het hotel kunnen de kinderen nog een kwartier zwemmen :-). Maar morgen hoeven we pas om 12.00 uur uit te checken, dus dan kunnen ze de schade even inhalen. We hebben een mooi luxe hotel in Palm Springs (zijn er hier wel andere?), en we hebben eindelijk een keer uitzicht op het zwembad.

Uiteindelijk hebben we nog best veel gedaan voor een "rij-dag"...

Reacties

José Otten 05-08-2015 15:20 {{button-33510}}

Met veel plezier al jullie verhalen gelezen en af en toe beetje jaloers geweest!

Yvonne 08-08-2015 20:59 {{button-33817}}

44 graden! Ik wist niet dat het daar overal zo heet was 's zomers.

Jose 09-08-2015 04:18 {{button-33837}}

Nee, Yvonne, niet overal, vooral in het woestijngebied en daar liggen Palm Springs en Phoenix wel middenin. Bryce Canyon en Grand Canyon bijvoorbeeld vallen best mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan