28 juli : San Francisco

Door Geertje Folkers - 29-07-15 08:42

We hebben een dag gehad !!!!

Vaanmorgen eerst met de Ferry naar SF, dat is een half uur varen, je ziet de Golden Gate-brug onderweg en Alcatraz, hij vaart ook best wel hard, je zonnebril waait bijna van je hoofd. Toen een beetje aan het dwalen geslagen, Femke wilde naar een Target waar we het adres niet van wisten, Rob wilde in een cable-car, afijn, het duurde even voordat we een plan hadden.

Toen we dus bij de halte van cable-car stonden ( en er vervolgens 3 moesten laten gaan omdat ze vol zaten, de mensen hingen er ook buiten ) kwam er opeens een man naar ons toe die vroeg of we voor hetzelfde geld ( de cable-car kost 7 dollar enkele reis ) in zijn stretched limo naar Fisherman's Warf wilden !!!!?????

Huh, tja, uiteindelijk wilde we dat wel want de volgende cable-car die aankwam zat ook alweer propvol…..dus uiteindelijk zijn we allemaal in die limo gekropen en hebben ons als vorsten laten vervoeren…ondertussen zat de chauffeur honderduit te kletsen, over voetbal en over Justin Bieber….we zijn keurig naar Fisherman's Warf vervoerd voor $ 60,- ( hij wilde wel graag een mooie tip )…wat een avontuur.

Bij Fishermans Warf is het echt superleuk, we hebben de zeeleeuwen gezien, die liggen heerlijk te zonnen en flikkeren af en toe een concurrent in het water, overal straatartiesten, leuke winkels…….

Het openbaar vervoer is hier niet echt eenvoudig te doorgronden dus besloten we naar het AT&T-stadion te lopen……dat was best wel een tippel, maar ook wel heel leuk….uiteindelijk hebben we daar in de buurt nog een paar biertjes gedronken en wat gedronken en toen naar de wedstrijd van de SFGiants…..

Het stadion is echt enorm…….toen we bij de ingang stonden kwamen net ongeveer 100 politiemensen in kolonne aanrijden….de wedstrijd was een benefiet voor de Law Enforcement ……heerlijk, overal agenten, iedereen staat te applaudiseren…..we zingen met z’n allen het volkslied…..en toen de wedstrijd, die was een béetje saai, er gebeurt eigenlijk bijna niets, maar toch was het kicken in zo’n enorm stadion.

De meeste bezoekers lopen met hun handen vol eten en drinken, terwijl een biertje 11 dollar kost…….en juichen doen ze ook niet heel hard, ze zitten vooral te kletsen en om zich heen kijken….niets geen gebrul zoals bij onze voetbalwedstrjden.

Om half 9 moesten we helaas weg om de laatste Ferry van 9.15 uur te halen, de Giants verloren jammerlijk met 5-2 dus het was geen glorieuze overwinning……

Nu is het half 12 en zitten we uitgeput in de camper…..morgen naar Alcatraz en dan begint het einde van de reis wel erg in zicht te komen……boehoe…….tot morgen……

Reacties

Bouli 29-07-15 08:47

Weer mooie foto's en een leuk verhaal. Kan wel begrijpen dat ze niet zo hard juichen, bij 11 dollar voor een biertje vergaat het juichen al snel. ;)

Lieveke 29-07-15 09:04

Jeetje, wat een leuke vakantieverhalen allemaal. Ik geniet enorm met julie mee! Geertje, je hebt schrijftalent! :-)

annemieke 29-07-15 09:10

Volgens mij heeft de hele familie het prima naar hun zin
Echt leuk om mee te lezen

fee 29-07-15 09:53

zo, ik ben weer helemaal bij gelezen!!! wat een geweldige verhalen, wij hebben vooral stilte mogen ervaren in het Geul dal, ook heerlijk hoor.
Ja Geer jullie zijn al ver over de helft, geniet nog maar een beetje extra, en Fem niet teveel achter die kleding aan lopen hoor!
Geniet van Amerika!

Jolanda 29-07-15 14:37

Grandioos avontuur weer! Wat een heuvels in San Fransisco, he? Je bouwt er enorme kuitspieren. Hoe is het weer? Heel veel liefs, Jolanda

derk 29-07-15 16:52

leuke verhalen,ik zal ze missen als jullie weer thuis zijn,ga ze wel allemaal bewaren en ben heel benieuwd naar jullie eigen verhalen,misschien een tip om een soort dia of fotoavond of middag te houden dan kan je jullie belevenissen aan een heleboel mensen tegelijk vertellen

derk 29-07-15 16:52

leuke verhalen,ik zal ze missen als jullie weer thuis zijn,ga ze wel allemaal bewaren en ben heel benieuwd naar jullie eigen verhalen,misschien een tip om een soort dia of fotoavond of middag te houden dan kan je jullie belevenissen aan een heleboel mensen tegelijk vertellen

Bas en Margot 29-07-15 17:01

Haa Folkertjes,
We hebben net samen even alle verhalen gelezen en we hebben zitten gieren om je grappige opmerkingen.
We kijken er naar uit om alle foto's te zien!
Dikke kus, Bas en Margot

Romain 29-07-15 21:30

De hele reis is één groot sprookje, echt geweldig!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie