30 juli : San Simeon

Door Geertje Folkers - 01-08-15 06:44

Het is half 10, het is aardedonker en we staan op de Primitive Campground
San Simeon….dat plaatsje ligt langs de Highway 1, aan de Pacific Ocean.

We zijn vanmorgen uit San Francisco vertrokken, het katergevoel van gisteren was gelukkig alweer verdwenen.

Toen ik vanmorgen ons afval weg ging gooien op de camping stond er een oude man net alle plastic flesjes en blikjes bij elkaar te graaien, hij was erg blij met ons afval.

Wat een treurnis, je ziet hier zoveel zwervers, en oude mensjes die vuilnisbakken doorzoeken op zoek naar plastic en glaswerk…..midden in het centrum en het boeit ze totaal niet wie er kijkt…….Om de paar 100 meter zit er wel een dakloze met z’n hele bezit in plastic zakken tegen een lantaarnpaal of muurtje.

Op advies van de campingbaas zijn we vanaf Santa Cruz de Highway 1 gaan volgen, die loopt langs de kust en als je geen hoogtevrees hebt is het een geweldige weg. Als je vanuit San Francisco naar Los Angeles gaat rijd je de hele tijd aan de ravijnkant, dus we hebben heel wat af gekrijst – eerlijk gezegd krijste ik als enige – terwijl Rob het bakbeest behendig door de haarspeldbochten sleurde, het is echt héel hoog….maar ook heel prachtig.

We zijn gestopt bij een strandje en daar lag een treurige zeehond, in eerste instantie dachten we dat hij dood was, hij was misschien wel wat ziekjes, maar uiteindelijk sleepte hij zich toch naar het water.

De golven waren trouwens super hoog, Biarritz is er niets bij.

We hebben ook walvissen zien zwemmen.

Uiteindelijk kwamen we om kwart over 7 in San Simeon aan, gelukkig zat daar een Mexicaans restaurant waar we heerlijk hebben gegeten, en toen in het donker naar deze camping. We hebben geen idee hoe her er hier uit ziet want er is geen verlichting ( het heet niet voor niets primitive ) dus dat wordt een verrassing morgen.

Dit is de camping waarvan ik in Nederland al een mailtje ontving dat ze wegens de droogte al het water hadden afgesloten. Dat klopte, de wc was een soort veredelde pittiepottie, voor ons was het geen probleem maar als je daar met een tentje met kleine kinderen staat ben je toch niet blij. Het is hier ook erg droog, al het gras is vergeelden veel bloemen zie je niet.

We hebben voor morgen op het laatste moment nog een camping vlakbij El Monte geboekt, kunnen we de boel nog een beetje opruimen en schoonmaken….

Reacties

Marianne 01-08-15 09:10

Nog 1 nachtje en dan weer naar de airport 😢.Wat zullen jullie de camper en the States gaan missen. Het weer zit mee de vooruizichten voor maandag zijn warm 30 plus 😜. Snoes en Goof kijken ook uit naar jullie terugkomst. Tot maandag! 🙋

Jolanda 01-08-15 15:07

Highway 1 in een RV - jullie zijn echt supertof! USA voelt al een beetje verdrietiger en leger nu jullie bijna weg zijn. Als je tijd hebt, vraag maar of er een mall is ergens in de buurt. Leuke ervaring, en daar slaagt Fem vast voor de dingen die nog op haar wenslijstje staan.

fee en piet 01-08-15 21:35

snif snif liefjes alweer bijna voorbij, wij kunnen niet wachten jullie weer in de armen te sluiten, de bus staat al bij ons voor de deur! goede reis terug en tot maandag 9.00 uur

Geertje Folkers 01-08-15 23:26

Dank jullie wel allemaal......we hebben de camper ingeleverd, zitten nu in het hotel.....blogje volgt XXXXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie