10 juli 2015 St. John - Argentia

Door familie Van der Berg - 11-07-2015 16:01

Het belooft vandaag een fleurige dag te worden. Zonnetje schijnt aan een overwegend blauwe lucht. Lekkere verfrissing vinden wij in de stralen van de douche. Pippy park is een RV park wat zich goed weet te verkopen, maar ook hebben we het gevoel dat alles zoveel mogelijk ten gelde wordt gebracht. ( wij bouwen ons eigen firepit van stenen, gebruiken eigen hout). In het hart van het voor handel en oorlog belangrijke St. John. Wij vinden hier een rijke historie. In alle wereldoorlogen speelt deze plaats een rol. WO 1 wordt herdacht (100 jaar gelden). Na het shoppen en bezoeken van downtown St. John, staat Signal Hill vandaag op de wens lijst. De camper kruipt bocht na bocht steeds hoger. Wij genieten boven van warmte van het land en koude van de zee. Het is een prachtige plaats waar de rijke historie en het enorme verschil in temperatuur opvalt. Schitterend ligt de haven ingesloten tussen beschermende hills. We can imagine!
De stad verlaten. Met een koffie - en proviand stop. Het kleine haventje van St. Philips ligt rustig aan Conception Bay South ( weer zo,'n bijzondere naam.) na enige route verwarrende situaties, vervolgt de weg met Anne als Co.-driver en Hans als driver. Anne leidt de camper onbedoeld naar een route over een niet geasfalteerde weg. Dit doet veel stof opwaaien. Het is een rustige route maar hobbelig, zijn de 22 kilometer off-road. Een stop bij een plaatselijke kiosk voor ijs en koffie. Uitzonderlijk goed! Uiteindelijk bereiken wij Placentia ( inmiddels weten wij dat deze naam afkomstig is van het Franse woord Plaisance).  Er zijn overigens nog 3  ( Great Miguelon, little Miguelon, St. Pierre Island) kleine Franse eilandjes naast Burin Peninsula ( deel New Foundland). 
Argentia heeft een campground 1 km van de Ferry die ons morgennacht naar North Sydney (Nova scotia ) zal brengen. De naam Sunset is heel toepasselijk. 
Hans signaleert 2 jongeren. Wij zijn ze al 4 keer tegen gekomen. Hans maakt een praatje en ontdekt dat ze 1 jaar geleden naar Vancouver zij afgereisd. Ze komen van origine uit Oost - Berlijn. Voor dat ze starten met een studie hebben ze en jaar gewerkt in Vancouver. Ze hebben goed verdient en reizen nu nog budgettair door diverse staten van Canada in augustus terug. Op uitnodiging van Hans zitten ze vanavond gezellig ons. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan