14 juli 2015 Linwood - Maitland

Door familie Van der Berg - A long time ago

Richard en zijn vrouw (69 en 71) uit een dorp nabij Quebec in Canada, waren gezellige buren. Hij nodigt ons uit voor een avond rond het kampvuur. Vuurtjes maken leren ze in Canada op jonge leeftijd vertellen ze. Het hout heeft hij zelf gekapt verteld hij trots, echt Maple Leaf hout. Wij verbazen ons over de snelheid waarmee een vuurtje fantastisch brand, zonder veel rookpluimen. Er komt geen papier aan te pas. Het zijn gezellige mensen. Wij spreken voornamijk Engels. Mevrouw geeft aan zich gemakkelijker te redden in Frans. Het is een gezellige avond. Hielke neem per abuis nog hun glaswerk mee (lijkt op dat van ons). Vanochtend gestart met ons wakker schudden en dan heerlijk showeren. Camper cleanen. De glazen gewassen en teruggebracht. Na de douche komen Richard en zijn vrouw afscheid nemen. Ze hebben nog 2 maanden reizen voor de boeg. Vandaag reizen wij door naar Truro en informeren bij het VIC naar de Tida Bore. Vandaag is deze geweest. Van nacht nog 1 keer, maar misschien morgenochtend om 11. pm? Zou moeten kunnen. Het is wel een belevenis wordt ons verteld, dus....... 

Wij vinden een plekje voor de nacht bij Maitand campground. De campground heeft van ons een dikke plus. Hans trekt gelijk baantjes in het zwembad en Anne is naarstig op zoek naar haar 'iets' te 'kleine' (vindt ze zelf) bikini?. Dan ook springt zij in het water. De roep om ook erin te komen klinkt vanuit het zwembad. Dus trekken ook Hielke en Elly de badkledij aan en wordt er voor de 3e keer gezwommen deze vakantie. Nu met as skyline Wood. 

We genieten van het heerlijke water. Hielke gaat zorgen voor de maaltijd. Hans en Anne zitten verlegen om de WiFi code?. Waarom heeft Hielke dit niet gevraagd? Diverse pogingen met vermeende codes worden ondernomen. Hans gaat op zoek naar de eigenaresse, maar......... zonder resultaat. Uiteindelijk is het Elly die triomfantelijk de code weet..... Wie heeft het meeste belang?

De maaltijd is gereed (restantverwerking, want wij willen niets mee naar Nederland). Het smaakt top. Tijd voor de houtvuurkunst in de praktijk te brengen (zonder de vele rooksignalen, wij lijken wel Indianen). Het vuurtje brandt heerlijk, tijd voor een gezellig samen zijn. Kom je ook?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!