4th of July

Door Wim en Miranda Kemp - A long time ago

Weer: meestal zonnig met af en toe bewolking. 20-25 graden afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. 

Vandaag begon de dag met een wandeling naar het toeristisch centrum van San Francisco. Het eerste wat we zagen was de cablecar. Dit is een soort tram voortgetrokken door een kabel in de grond. Aan het eind van het traject wordt het karretje gedraaid op een draaiplateau. We hebben dagkaarten gekocht om de hele dag onbeperkt gebruik te kunnen maken van de cablecar en de bus. Ondertussen hebben we bij Gap de gevraagde jurkjes voor ons nichtje Olivia gescoord. We zijn goed geslaagd! 

Met de cablecar zijn we richting Fisherman's Warf gegaan. San Francisco is gebouwd op een aantal steile heuvels dus we waren erg blij dat we niet hoefden te lopen maar van het uitzicht konden genieten.

Fisherman's Warf bestaat uit een aantal pieren aan de baai van San Francisco en is een toeristische attractie maar ook erg gezellig. We hebben hier rondgewandeld en genoten van de mensen die het publiek vermaakten. Van 4th of July merkten we weinig behalve dat er redelijk veel mensen met de Amerikaanse vlag op hun kleding liepen. Maar het waren zeker geen taferelen zoals koningsdag bij ons. 

We zijn naar Pier 39 gelopen waar altijd erg veel zeeleeuwen op plateaus liggen te zonnen. Helaas was dat vandaag niet zo omdat ze in de zomer ergens anders naar toe gaan om babietjes te krijgen. Er lag er nu maar 1 en die werd dan ook erg veel gefotografeerd door alle toeristen. 

We zijn daarna met de bus naar Lombard street gegaan. Een straat die zo steil is dat hij met 12 haarspeldbochten is gemaakt. Mensen staan hiervoor met hun auto in de rij om naar beneden te mogen rijden. Wij zijn met de trap er langs naar boven gelopen. Het ziet er prachtig uit met de hortensia's er tussen. 

Hierna waren we toch best moe geworden en zijn we even naar het hotel gegaan om uit te rusten voor het vuurwerk van vanavond. Dit begon om 21.30 uur en we hadden wel even tijd nodig om bij de baai te komen dus om 19.45 uur zijn we weer op pad gegaan. Ondertussen hebben Wim en David nog even honkbal op tv zitten kijken. Dat moet natuurlijk als je in Amerika bent. Er waren natuurlijk veel meer mensen op weg naar de baai dus de bussen zaten propvol. Toen er ook nog ruzie kwam in de bus zijn we maar uitgestapt en verder gaan lopen. Bij de baai aangekomen bleek dat het al erg mistig is geworden en hoopten we nog iets te kunnen zien van het vuurwerk. Helaas was dat dus niet zo en konden we alleen maar horen dat het een groot vuurwerk was. We zijn dus maar weer terug naar het hotel gegaan en zijn heerlijk gaan slapen. We hebben gelukkig weinig tot geen last van een jetlag maar een dag lopen door een stad maakt ook moe. 

Reacties

Ina M A long time ago

Versleten voetjes aan het eind van de rit.hihi. wat een belevenis . maar jammer van het vuurwerk. Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!