7 juli

Door Wim en Miranda Kemp - A long time ago

 

7 juli

 

Weer: zonnig, warm. 30 graden. 

Aantal miles gereden: 145 miles 

 

 

Na onze eerste nacht in de camper geslapen te hebben (warm begonnen maar halverwege de nacht was het toch best fris) is het tijd om weer op pad te gaan. Vandaag gaan we op weg naar Yosemite National Park, maar eerst willen we nog Sequoia's gaan bekijken. "Normaal" gesproken doe je dat bij Mariposa Grove, op de weg naar Yosemite, maar die is sinds gisteren dicht ter renovatie. We zijn dus aangewezen op een ander park waar deze reusachtige bomen ook staan. Calaveras Big Trees State Park ligt ongeveer een half uur rijden ten noordoosten van Angels Camp. Het is een flink eind bergop rijden, uiteindelijk kwamen we uit op een hoogte van 4000 feet. Dat merkte je best aan de camper maar hij heeft het gered. In het park aangekomen maakten we een foto bij de eerste de beste sequoia, maar achteraf was dat de kleinste die we gezien hebben. En die was al heel hoog. Er was een wandelroute van ongeveer 4 km en we kwamen langs ontzettend hoge bomen, maar vooral heel dik.

 

In dit park is in 1850 de eerste sequoia ontdekt en die hebben ze toen gekapt. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben is de vraag. De stomp die er nog was, was zo'n 7 meter in diameter. Ongelooflijk hoe groot die boom was. In het park zagen we nog veel meer staan. Er is 1 boom waarvan bewezen is dat hij er al 2300 jaar staat. Hoe ze dat uitzoeken zonder jaarringen te tellen weet ik niet, maar ik wil het wel geloven. 

Nadat we hier een paar uur geweest zijn gingen we op weg naar Yosemite. Volgens google maps zou dit nog ongeveer 2,5 uur rijden zijn maar reken daar maar wat tijd bij door ons gevaarte. En weer waren er weer alleen maar bergweggetjes. Sommigen waren smal en steil. Maar wat een geweldig uitzicht! Ik heb mezelf wel af en toe moeten dwingen naar buiten te kijken en de diepte in want het was best spannend. Maar gelukkig kan Wim goed rijden en zijn we veilig aangekomen in Yosemite. Hier hebben we dus 5 maanden geleden met 4 computers tegelijk aan tafel gezeten en geprobeerd een plekje te veroveren. Dat is gelukkig gelukt want het is een geweldig mooi park. We hebben geen electra of water maar dat mag de pret niet drukken. De natuur is geweldig. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.