21 julii

Door Wim en Miranda Kemp - A long time ago

21 juli

 

Page

 

Gisteren zijn we in Page aangekomen. Een plek op een RV campground. Grind op de plek, een prettige aansluiting op electriciteit en water en in de ochtend een ontbijt in de schaduw van de camper. Nog niet te warm dus prima vertoeven. Vandaag staat een bezoek aan Antilope Canyon in het Navajo indianen reservaat. Er wonen daar officieel 500.000 indianen in een gebied net zo groot als een paar keer Nederland. Omdat de lichtval in de canyon belangrijk is, en om 11:00 uur het beste is, is het best druk en moeten we er om 10:00 zijn. Eerst wat bezoekersgeld aan reservaat afdragen en daarna entree voor Canyon. In een 8-tal supersterke Ford SUV's wordt de 11 uur groep door een rivierbedding naar de canyon gebracht, het hobbelt lekker en de modder spat van de wielen op de bezoekers achterin de bak. Best leuk om zo een kleine offroad ervaring te hebben:-). De canyon is eigenlijk niets meer dan een rots die in een waterstoom lag en waar het water zich een weggebaand heeft. Hoe mooi dat gebeurd is wel bijzonder want tijdens een "Flood" wervelt het water en zorgt voor hele mooi vormen in het zandsteen en kan het zandniveau (ondergrond) meerdere feet doen stijgen of dalen. Wij nemen diverse mooie foto's en de gids is bijna volleerd cameravrouw:-) want met bepaalde instellingen zie je de kleuren het beste. We krijgen een rondleiding in een best volle canyon en na een uur staan we aan de andere kant waar wij nog wat informatie over de geologie en indianen cultuur krijgen. Foto's zeggen meer van woorden dus we zullen ook wat toevoegen.

 

Nadat we weer terug door de canyon zijn gelopen en weg moesten duiken voor de phototour zijn we weer bij de SUV en rijden we door de bedding weer terug. Ervaring rijker! Het is ondertussen lunchtijd en besluiten eerst nog even naar de Safeway te gaan voor wat extra inkopen. Als lokker staan bij de ingang warme kipgerechten als hotWings, nuggets, etc. David en Nadia zien dat wel zitten en nemen een pondje van van alles mee. Andere dingen nog gehaald en Miranda en Wim nog een flesje wijn. Dat mag nl wel in Arizona en niet in Utah in de winkel  verkocht worden worden. En de liquorstore is minder eenvoudig te vinden dan een supermarkt. Terug naar de campground en de kids aan de kip.... En als Nadia heel braaf een hotwing in haar mond stopt blijkt dat hot toch ook wel HOT is😄. Gelukkig heeft David, zo stoer als hij is, wel iets te ruilen maar ook hij krijgt tranen in zijn ogen als hij een hap neemt. Wij nemen een broodje turkey en roomkaas, best lekker!

 

Na de lunch gaan de kids zwemmen en gaan wij nog even naar de horseshoebend omdat Miranda gisteren teveel met fotograferen bezig was en niet met genieten. We rijden er heen en lopen in de zinderende hitte de heuvel op en daarna nog 500 meter naar de rand. Blijft toch er indrukwekkend om zo'n geul in de grond te zien!

 

's avonds hebben we gepland om onze eerste pizza in Amerika te eten en gaan naar Canyon King. Een restaurant in een oude rivierboot en verorberen daar met z'n vieren 2 16inch pizza's en de bekende grote glazen met cola. Erg leuk maar we zij toch ook wel moe maar de warmte zorgt ervoor dat we nog niet snel kunne slapen. Toch maar wel naar bed want morgen staat de Grand Canyon op het programma! Heel benieuwd.

Reacties

ina m A long time ago

Het is hier inmiddels 27 juli dus de crand canyon is gepasseerd. Ook prachtig waarschijnlijk. Nog een paar fijne dagen.xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.