Monterey

Door J.P. van der Ploeg - A long time ago

Vandaag aangekomen vanuit San Fransisci via Santa Cruz in Monterey. Het gedeelte van naar Santa Cruz door de bergen is een prachtige weg. Santa Cruz ligt net als Monterey aan de kust. Wat opvalt is de grote keurig en strakke velden met aarbeien, abrikozen en diverse kolen soorten. Aangekomen in Monterey willen we metreen naar het strand. Eerst niet het gewone strand maar naar Pebble Beach. Via de bekende 17miles drive kun je naar Pebble Beach. Voor het berijden van de 17 miles drive moet je betalen. Je rijdt dan door een grote in het bos en tegen de kust aangelegen nette "Flodder" wijk.

 De weg langs de stille oceaan brengt je langs bekende golfbanen, landhuizen en toeristische attracties, waaronder de Lone Cypress, Bird Rock en het Del Monte Forest. De 17-Mile Drive is 17 mijl lang. De weg is net zoals de gemeenschap in het bezit van de private Pebble Beach Corporation. Leuk om te zien. We denken er over na om hier voortaan maar te overwinteren.

Eenmaal aangekomen aan het strand zien we de zeeleeuwen zwemmen maar vlak voor ons zwemt een koppel dolfijnen heen en weer. Voor de kust van Monetery zwemmen veel orka's, walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen. Met boottochten kun je dit van dichtbij bekijken.  

Wij gaan aan de pier bij Fishermans Warf maar een restaurant uitzoeken waar we dezelfde verse vis kunnen eten als wat deze grote vissen dagelijks eten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!