Highway 1

Door J.P. van der Ploeg - 27-07-2015 08:40

Vandaag de mooiste route van de hele rondreis gereden. Via de Highway 1 naar Santa Maria. Onze laatste stop voor Los Angeles. De HW1 is de weg die loopt langs een groot deel van de Stille Oceaankust. De Highway 1 kreeg de titel All-American Highway omdat ze langs enkele van de mooiste kustlijnen van de wereld loopt. Amerikanen overdrijven graag en vaak maar de titel voor deze weg is terecht.

Onderweg over deze route zien we in de stille oceaan zeeleeuwen en orkas zwemmen. Pelikanen vliegen boven het water en nemen af en toe een duik. Met een grote vis in de bek vliegen ze weer verder.

Aan het strand bij Big Sur liggen meer dan tachtig Zeeleeuwen op het strand te zonnen. Sommigen zwemmen in zee en anderen spelen op de waterlijn. Wat een lelijke logge beesten. Wel erg vermakelijk om te zien hoe ze elkaar zitten te klieren.

We hadden gehoord van het Julia Pfeiffer State Burn Park. In dit park is de Mcway waterval. De McWay-waterval ontstaat uit de McWay Creek en mondt uit op een klein paradijselijke strandje in de Grote Oceaan. Op deze plek zou je weken met alleen een doos aarbeien willen blijven zitten!. De natuur is hier op zijn mooist. Echte schiterrend.

We vervolgen onze weg naar Pismo Beach. We willen in dit heldere water zelf ook wel even zwemmen. De golven botsen hier mooi op het strand. het geeft een sterke stroom. We hebben snel in de gaten dat we niet te ver de zee in kunnen. 

Na onze koffers in het hotel  te hebben gebracht en een snelle duik in het zwembad, gaan we toch weer terug naar Pismo Beach om op een dakterras van een gezellig restaurant met uitzicht over de baai van Pismo lekker een hapje te eten. Blijkbaar hebben de zeeleeuwen en orkas vandaag al genoeg gehad want die laten zich nu niet meer zien.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan