Een wonderschone dag in de Grand Canyon

Door Rob Lelieveld - 29-08-2015 04:49

Donderdag 27 augustus

We werden wakker met prachtig weer, de zon schijnt alweer volop. Eerst ontbijten in de natuur, dat wil zeggen, met de picknicktas gevuld met broodjes, kaas, vleeswaren, fruit en jus ‘d oranje een mooi plekje zoeken en met het tafelkleed van Tineke erbij.
Daarna richting Maverick Grand Canyon AirPort voor de helicoptervlucht. Best wel spannend, eerst word je gewogen om te kijken of het toestel wel de lucht in kan. Gelukkig waren wij allemaal nog slank en in topvorm voor de vlucht!
Dan wachten op je beurt met een kopje koffie erbij. Dan word je naam omgeroepen en gaan we met Felix mee, onze piloot. De gebruikelijke instructies met uitleg gordel en het zwemvest!
De mannen moeten achterin en de vrouwen mogen naast de piloot, dan opstarten en de bladen gaan draaien. Het is een fantastisch half uur met adembenemende uitzichten over de Grand Canyon, inclusief de Colorado River.

Hierna koersen we naar de Grand Canyon en op aanraden van een aller charmantste  dame in de store gaan we de Bright Angel route lopen. Een prachtig uitzicht over de Grand Canyon, je kunt je bijna niet voorstellen hoe dit ontstaan is. We starten gemakkelijk naar beneden en verbazen ons soms over het gehijg van de mensen die de route terug naar boven lopen.
We maken veel foto’s en genieten van wat we zien. Rob had ergens verstaan dat er beneden een restaurant zou zitten voor een lunch. Onderweg vragend hoever nog, bleek er alleen een restroom te zijn.....das nou jammer! Halverwege daarom maar besloten terug te gaan naar boven. Dat is een enorme stijging naar boven en toen begrepen we ieders gehijg en rode bezwete hoofd. Van ons vier blijkt de conditie van Suuz het minst te zijn, die stopt regelmatig om van het uitzicht te genieten (zegt ze) en ondertussen even uit te rusten.
Weer boven gaan we lunchen in een restaurant met een heerlijke ceasarsalad,  frisdrank en natuurlijk bier voor de dames😜.
Wat mooi geregeld is, is  dat er een shuttlebus rijdt die je op allerlei punten afzet waar je foto’s kunt maken. We doen nog een ritje naar Hopi point en inderdaad wederom een prachtig uitzicht waar je bijna geen genoeg van krijgt. Het rolletje van Rob is vol, dus we gaan terug, best nog een rit met de bus.

Op weg naar  het hotel toch nog weer even langs de store voor wijn, bier en chips en langs de weg bij de M heerlijk op een bankje genieten van een drankje en de zon, onze dag kan niet meer stuk!

Reacties

Opa en Oma 29-08-2015 09:52

Klinkt allemaal geweldig, dat is genieten geloven wij xx

Patrick 29-08-2015 14:04

Ben toch benieuwd waar jullie foto's mee maken ... Een vol rolletje😉 Komt allemaal heel bekend voor. Have fun
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie