Trek in een biertje😂😂

Door Rob Lelieveld - A long time ago

Vrijdag 28 augustus
Opnieuw opstaan met heerlijk zonnig weer! Vandaag gaat de route naar Monument Valley, officieel Amerikaans grondgebied, echter het wordt beheerd door de Navajo-indianen en er is een andere tijdzone, een uurtje later.
We ontbijten weer buiten in de natuur en na een autorit van ongeveer twee en een half uur komen we aan in Kayenta.
We overnachten in een motel, the Wetherill Inn. Ook hier ziet het er weer prima uit, grote kamer en vooral grote bedden! 
Na ingecheckt te hebben gaan we richting Monument Valley, Rob weet de weg......na een stief half uur rijden zien we borden naar iets heel anders, dus omdraaien en weer terug.
Uiteindelijk zijn we op onze bestemming en ook hier weer een adembenemend uitzicht. Het is warm, de aarde is oranje-bruin en de monumenten zijn onwaarschijnlijk mooi. Ook hier kun je je niet voorstellen hoe het ontstaan is. We volgen de route door het park en je hebt hier goede rijvaardigheid nodig want het is hobbelig, stoffig en vol kuilen. Gelukkig heeft Jeffrey ervaring opgedaan met een jeepsafari op Rhodos, het gaat prima.
We staan overal wel even stil en schieten weer aardig wat foto's, de een nog mooier dan de ander. Bij het John Ford point, een rots waarbij je een enorm mooi uitzicht hebt over het gebied, kun je op een paard zitten en een foto maken. Suuz klimt op Rico, een schat van een paard en zit als een echte Amazone 😜, het lijkt Ankie wel!!!
We krijgen trek in een wijntje en biertje en rijden terug richting Kayenta. In een van de boekjes (van Wil en Karin) lezen we dat de stad alcoholvrij is, maar wij nemen aan dat dat wel alleen op zondag zal zijn. 
Dus naar de supermarkt en tot onze verbazing is deze heel groot, maar we zien al snel dat ze geen alcohol hebben. Even vragen en inderdaad, niets. Dan maar tijdens het eten een drankje. Toch nog even proberen bij een andere supermarkt, ook hier niets.
We gaan eten bij Hampton Inn en het ziet er prima uit. 
Alleen......er is wel wijn en bier........maar alcoholvrij! Op de kaart staat er zelfs “sorry” bij.
Gelukkig smaakt het bier goed, de wijn wat minder.
Dan de bestelling...voorgerechten delen we, twee stuks met z’n vieren. Dan de entree’s...hoe wil je je vlees, hoe wil je je aardappels, wil je soup of salad, welke dressing? Kortom heel veel keus. Als het eten komt past het niet op tafel, zoveel en zulke grote porties, we kunnen het niet eens op. Het smaakt heerlijk, dat dan weer wel!

Bij het motel hebben we nog heerlijk een uurtje buiten gezeten, ja, met een glaasje meegebrachte wijn en een nootje. Hoe kan het ook anders 🍷

Reacties

astrid A long time ago

Hallo lieverds, wat een mooi verslag weer. Suus geeft niks dat je liep te hijgen, maar je hebt wel op een paard gezeten. Oh jeetje geen alcohol, even afkicken maar de volgende stop is het vast niet alcoholvrij meer. Hier alles rustig, zijn opweg naar Nijmegen, Niels rijdt een koers. Het is hier tot nu toe nog prachtig weer met af en toe een flinke bui.
Een dikke knuffel van ons. Tineke ook van jou leuke foto hoor. Xx

Dick & Karin A long time ago

We zijn nu helemaal up to date en genieten volop met jullie mee.

Nel A long time ago

Wat leuk om jullie belevenissen te volgen, het tafelkleedje van Tineke en Rob weet de weg ...
Het is duidelijk dat jullie genieten van alles! Nog heel veel plezier!

Daddy en Corrola A long time ago

Leuk om die verhalen van jullie te lezen, dan heb je een klein beetje het idee waar/wat jullie meemaken en zien, je schrijft het leuk Rob! gr. xx

Patrick A long time ago

Ik kan me die rit in Monument Valley nog goed herrineren! Was een heel avontuur met onze ford mustang. Enjoy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!