Twee onvergetelijke dagen in Bryce Canyon

Door Rob Lelieveld - A long time ago

Zondag 30 en maandag 31 augustus


Vandaag gaan we naar Bryce Canyon, ook een van de meest bezochte toeristische attracties. Na weer een picknickontbijtje voor de deur van de mall gaan we rijden. Wederom een uur tijdsverschil tussen Arizona en Utah. We zijn lekker op tijd en lunchen buiten in de natuur op het park bij een campingstandplaats.
We laten ons goed informeren bij het visitorcenter over de routes en de mogelijkheden. Vanmiddag rijden we de groene route, dan stop je op diverse uitkijkpunten over Bryce Canyon, vooral bekend om zijn hoodoos,  de naaldvormige rotsen.
Het is weer erg mooi, toch ook weer heel anders dan de Grand Canyon of Monument Valley. 
We hebben trek in pizza en stoppen bij Sunrise Point waar een pizzeria is, lekker Amerikaans. Alles weer heel groot, we gaan het leren, bestellen nu maar twee pizza’s voor ons vieren met en een kleine salad. Heerlijk! Dan op pad voor een  kopje koffie, dat zijn ze dan minder gewend hier. Je gaat naar een restaurant om te eten. 
’s Avonds zitten we in het restaurant van het hotel met een wijntje en biertje de foto’s en de bonnetjes te verwerken.
Na een verkwikkende nachtrust ook in dit hotel een ontbijt, ja hoor met een roerei en uitgebakken bacon, heerlijk! Bananen in de tas mee voor onderweg, we gaan vandaag de combinatie loop maken van de Navajoloop en de Queens Garden Trail, samen ongeveer 6 kilometer. Om er in te komen doen we een “voorloopje” van ongeveer 3 kilometer, dus we maken meters vandaag. De zon schijnt en er waait een lekker windje, dus kortom prima wandelweer.
Je stijgt en daalt ongeveer 98 meter, dus weer veel foto’s maken om van het uitzicht te genieten en om even uit te rusten. Het is een prachtige route met veel natuurschoon, naast de rotsen ook heel veel groen.
Tussendoor even lunchen met een ceasersalad, smaakt goed. We komen veel bijzondere mensen tegen onderweg, een Amerikaanse banker, die dan weer spontaan een foto van ons maakt en ons bedankt dat we in haar prachtige land op vakantie zijn.
Heel veel Chinezen, ook een bijzonder volk, laten de lucht (uit alle gaten) ontsnappen daar waar je bij staat of loopt, lachen!
Na een flinke klim zijn we weer boven en gaan we terug richting hotel voor een duik in het zwembad. Er is ook een hot tub, die is ook heerlijk voor de vermoeide spieren.
’s Avonds een heerlijk diner in de Bryce Canyon Lodge en een dagsluiter in het hotel en de dag is weer voorbij!

 

Reacties

astrid A long time ago

Wat een pracht hè Bryce Canyon, persoonlijk nog indrukwekkender dan de Grand Canyon. Ook nog indianen gespot, wij hebben daar toen allerlei kleine armbandjes gekocht. Raar volkje die Chinezen ! Super leuk om jullie zo te volgen. Dikke knuffels

Judith A long time ago

Prachtige plaatjes en leuke verhaaltjes. Overduidelijk dat jullie het super naar jullie zin hebben. Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!