Onze laatste dagen in de natuur!

Door Rob Lelieveld - A long time ago

Vrijdag 4 en Zaterdag 5 september
Vandaag gaat de reis naar Yosemite Park, ons laatste park op rij. Dit park staat bekend om de sequoiabomen en de watervallen. Het is het grootste park, als je van oost naar west rijdt, doe je daar ongeveer anderhalf tot twee uur over.
We verblijven in Cedar Lodge, een hotel zonder internet! Je kunt het wel krijgen, tegen betaling en dan is het nog erg traag. We doen het eens een dagje zonder en gaan “goede gesprekken” houden. Vrijdagmiddag rijden we naar Glacier Point en genieten ook daar weer van het uitzicht. Je kunt diep het dal inkijken, schitterend,
We stoppen op wat uitkijkpunten en we vinden het wat fris hier, we zitten ook nog wat hoog. 
Eind van de middag gaan we even bij het zwembad liggen met een glaasje wijn en bier!
’s Avonds eten we in het hotel en bestellen een raviolischotel (wat kan hier mis gaan?) en Jeffrey bestelt Kip Marsala. De wijn smaakt goed en de salade uit de salad bar ook. Het voorgerecht is tortillachips met een dip en dat smaakt best goed. Dan komt de pasta.......het heeft een wat onbestemde kleur, er ligt brood naast en een enorme schep groente. 
We beginnen vol goede moed, maar het is het toch net niet. De kip smaakt redelijk, hoe erg ook, maar er blijft een hoop liggen op de borden.
Op de kamer doen we nog een dagsluiter, bespreken we wat we zaterdag gaan doen, wisselen foto’s uit en verwerken de bonnetjes. 
Na een goede nachtrust gaan we op zoek naar broodjes en rijden we Yosemite Park in.
We gaan naar de Vernal Fall en dat beloofd een mooie wandeling te worden. We ontbijten op het park, trekken de wandelschoenen aan en gaan op pad. Het weer is heerlijk, de zon schijnt en we hebben er zin in. Ook deze route gaat behoorlijk omhoog, zo’n 300 meter. Na een flinke klim over rotsen, een stenen trap en het betere klauterwerk staan we eindelijk bij de waterval. We zijn zo blij met onze ANWB-wandelschoenen, ze lopen heerlijk. 
Het is droog in dit gebied en je ziet het aan de stroom, die is wat minder breed dan op alle foto’s die je overal ziet hangen. Het is echter niet minder mooi, we schieten weer heel wat foto's. Het wordt erg druk op de wandelpaden, dus wij gaan naar beneden. We lunchen in het Ahwahnee-hotel en we delen een antipastaschotel en een visschotel. 
Omdat  het toch niet meevalt om geen internet te hebben, “checken” we ons in in het hotel. We kiezen een fictieve kamer en ja hoor, het lukt. Even alles bijwerken, krantje downloaden, social media bekijken en we gaan weer. 
Vanwege werkzaamheden is de Mariposa Grove vanaf juli 2015 afgesloten, wat voor ons betekent dat we geen sequoia bomen gaan zien, jammer!
Na de lunch besluiten we de trail naar Mirror Lake te doen, nog een prima wandeling. Jammer genoeg staat het meer droog, er is nog maar een kleine plek waar wat water staat.
We hebben aardig wat kilometers afgelegd en hebben trek, dus op weg terug naar het hotel gaan we pizza eten. We hebben er een in de buurt gevonden via tripadvisor. We leren het steeds beter, we doen nu een grote 🍕🍕🍕🍕 met z’n vieren en het is meer dan genoeg.
Ook nu nog een dagafsluiter op de kamer 🍷. 
Morgen gaat de reis naar San Francisco en we verheugen ons nu al op de bezienswaardigheden, de Golden Gate Bridge, de tram en Lombardstreet. We zijn er klaar voor!!

 

 

Reacties

Hans Brandhorst A long time ago

Wat een mooie verhalen, wij hangen aan je lippen.
Hoe staat het met de visstand?
In die parken kun je toch ook vissen?
En golfbanen, hebben jullie die ook gezien?
Het moet er overweldigend mooi zijn, geniet ervan!
Tot het volgende verhaal dan maar weer.

astrid A long time ago

Weer een mooi verslag, wij herbeleven onze eigen vakantie van drie jaar geleden. Jammer van de sequoia bomen (hebben wij nog wel een foto van). Aangezien jullie wandelingen ga ik ervanuit dat Tineke haar blessure over is. En dan nu San Francisco, daar gaan jullie zeker genieten. (Vis eten bij fishermans warf. Over de Golden Gates wandelen naar Sausalito. Have fun x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!