San Francisco, wat een fantastische stad!

Door Rob Lelieveld - A long time ago

Zondag 6 en maandag 7 september


San Francisco, wat een geweldige stad! Van de rust van de parken naar de drukte van de stad. Het is geen grote stad, het is 7 bij 7 mile waarvan een derde een groot park is.
Na een goede reis komen we rond twee uur aan, we checken in in het hotel, erg mooi en weer gewoon internet, heerlijk.
We besluiten te wandelen naar de kust, dus dat is dan richting Fishermans Wharf. Het is weer een dik uur lopen, dus de stappenteller van Rob doet goede zaken.
Het is een drukte van belang, deels om dat het ook Labourday-weekend is. Veel toeristen, maar ook locals. Gezellig. We boeken meteen maar een vaartochtje naar de Golden Gate Bridge en een rondje om Alcatraz. Het is heerlijk op het water en we genieten weer van het uitzicht. De Golden Gate Bridge is prachtig om te zien, Alcatraz daarentegen is wat in verval.
Na de vaartocht gaan we naar Pier 39, wereldberoemd om zijn zeeleeuwen. Na de aardbeving van 1989 hebben deze beesten de havensteigers in beslag genomen. Ze liggen in het zonnetje op de pontons, over en op elkaar!
We doen een borrel bij Boudin, een prachtig concept van een bakery. Het is een soort fabriekshal waar je door de etalages kunt zien hoe ze het brood maken. Naast een winkel ook nog een soort fast food gedeelte, een bar en een restaurant boven.
Dineren doen we bij een Italiaan en we nemen allemaal een visgerecht, hoe kan het ook anders aan de haven. We willen eigenlijk nog een ritje doen in de cable car, de rij is lang en het is erg winderig, dus we besluiten dat morgen maar te doen. Omdat het zo koud is en we nog een flinke wandeling terug naar het hotel moeten maken,  nemen we een taxi, lekker warm!Na een dagsluiter op de kamer gaan we heerlijk slapen.

Op onze gebruikelijke tijd van 09.00 uur gaan we maandag op pad, ergens ontbijten. We doen dat buiten op een klein terrasje en het smaakt heerlijk. Dan richting het opstappunt van de Hop on-Hop off bus, deze maakt een rondje door de stad en je ziet dan meteen alle bezienswaardigheden.
Het is goed zitten bovenin en het is een heerlijke zonnige dag. We rijden de bridge over, het is mooi maar gaat ook behoorlijk hard qua snelheid. 
We stappen uit bij Union Square en gaan op zoek naar een lunch, in een klein tentje genieten wij van een lekkere sandwich en een glas jus d’orange.
Dan opnieuw in de rij voor de cable car, ook nu is het druk. Leuk om te zien hoe het gaat met de trammetjes, ondanks de vele toeristen gaat alles op zijn gemakje.
Uiteindelijk kunnen we instappen en we zitten op een prima plekje aan de zijkant. Jeffrey en Rob staan (of hangen eigenlijk) aan de buitenkant. Het is een langere rit dan verwacht, we zijn ruim een half uur onderweg. Het is erg leuk om op deze manier de stad door te rijden. Het gaat van steil omhoog naar steil naar beneden.
Het is een one-way rit, dus we komen aan de andere kant van de stad uit. We gaan de bus weer in richting de Bridge omdat we hier ook een wandeling over willen maken.
Ook van dichtbij is de brug prachtig, het uitzicht is weergaloos en het weer is zonnig, wat wil je nog meer? Na de wandeling in een taxi terug naar Fishermans Wharf en een borrel doen bij een Italiaan. We nemen er een bruschetta bij en het smaakt weer fantastisch. We besluiten te dineren bij Boudin, een favorietje van Suuz. We eten weer allemaal vis, Jeff en Suuz de zalm, Tineke de mosselen en Rob gaat voor de heilbot. We zijn het er allemaal over eens, dit was het beste avondeten tot nu toe, alle borden zijn leeg, ze zijn net nog niet afgelikt!
De tijd vliegt trouwens ineens voorbij, we zijn aan de laatste week bezig. We beseffen ons dat we weer een geweldige vakantie hebben met elkaar, daar proosten we nog maar eens op!
We lopen nog een stukje over de boulevard, nemen een taxi naar het hotel. Na de gebruikelijke dagafsluiter, het uitwisselen van de foto’s en het verwerken van de bonnetjes gaan we slapen.

Reacties

Hans A long time ago

Wat een mooie reis, en.....mooi weer!
Leuke foto's. Kortom dit gaan jullie niet gauw vergeten. Op naar het volgende verhaal, we hangen aan je lippen.

astrid A long time ago

Wat een leuk verslag weer. Wij waren ook onder de indruk van Fishermans Warf, de zeehonden, Golden Gates en. Gaat toch sneller dan je denkt die ruim 3 weken vakantie. Maar jullie hebben nog een leuk vooruitzicht Santa Barbara. Op weg naar SB kom je langs Carmel ook echt de moeite waard.
Dikke knuffel van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!