Walvissen en dolfijnen spotten!

Door Rob Lelieveld - A long time ago


Dinsdag 8 september


Vandaag gaat de reis naar Monterey/Carmel. We willen de 17-mile Drive doen, een van de vele toeristische attracties.
Voordat we gaan rijden halen we vers brood bij Boudin en ontbijten zodra we San Francisco uit zijn, het is trouwens erg druk op de weg.
Het autorijden valt elke keer erg mee, we vermaken ons prima en zijn gevoelsmatig altijd snel op onze bestemming.
We doen een kopje koffie op een golfresort en Rob en Tineke kijken de ogen uit. Hier wordt tenminste geput, dan doen zij veel te weinig.
Dan de 17 mile-drive, we hebben een kaartje gehad bij de toegang en het enige wat we hoeven te doen is de gestreepte rode lijn op de weg volgen, er zijn weer verschillende uitkijkpunten en de camera ligt klaar. Hoe het kan weten we nu nog niet, maar we komen niet bij de uitkijkpunten, sterker nog, we rijden het park zo uit, rara, hoe kan dat? 
We laten het voor wat het is en rijden richting hotel, weer zo’n mooie locatie. Gek is wel dat ze deze keer de naam van Rob niet kunnen vinden in de computer, maar gelukkig is er wel een kamer beschikbaar.
Vanmiddag gaan we whale watchen, dit op aanraden van Patrick, hij heeft het vorig jaar ook gedaan. Na een rondje op Fishermans Wharf (ja, ook op Montery hebben ze er een), stappen we op de boot. Het is een uur varen voordat we in de buurt komen van de walvissen en dolfijnen. De gids legt uit waar we op moeten letten, onder andere op veel vogels en een “blow” van de de walvis, dus een spuiter uit het neusgat boven op z’n kop. De gids ziet ze al overal, we moeten kijken op 1 uur, 12 uur, 9 uur enzovoort en wij lopen van de ene kant naar de andere kant van de boot, we zien echter niets! Hier en daar een ahh van iemand, ook weer kijken en nog niets te zien....
Eindelijk zien we ook een blow en als je er eenmaal een ziet, dan zie je er heel veel. De ene na de andere humpback whale laat zich zien. We nemen veel foto's, althans dat proberen we, de boot gaat nogal heen en weer, dus we hebben ook veel lucht- en waterfoto’s.
Er zwemmen ook aardig wat dolfijnen, mooi om te zien. Na ruim een half uur spotten koersen we terug naar de kust en zitten we lekker in het zonnetje op de boot. We zijn rond half zeven terug en hebben gewoon trek. We gaan eten bij de Grotto Fisch en genieten weer van een heerlijke maaltijd met een goed glas wijn. Zo af en toe is er goeie koffie in een restaurant en nemen we een Irish Coffee of iets dergelijks. Ook hier hebben ze dit op de kaart staan, zelf de cappuccino voor Tineke, heerlijk....
Na de gebruikelijke dagsluiter gaan we naar bed, we gaan steeds vroeger slapen. Het zal de gezonde buitenlucht zijn!

 

 

 

Reacties

Ingrid A long time ago

Haha, dat was een hilarisch dagje!
Volg de lijn en je komt er......niet.
Foto's maken op een schommelende boot.
Een hotel waar ze Rob's naam niet kennen (?!?!).....
Gelukkig dan wel goed eten in het restaurant en Tien's cappuccino :-) :-)
Mooi om alles te lezen luitjes, je krijgt er zin in om ook deze reis te maken!

Pauline A long time ago

Wat gezellig om zo met jullie mee te reizen. Foto's maken van walvissen en dolfijnen is inderdaad lastig. Ik heb ook veel lucht- en waterfoto's. Maar wel genieten. Nog veel plezier gewenst. Liefs..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan