New York te land, zee en in de lucht

Door B. Hoeijenbosch - 10-07-2015 14:12

Lieve vrienden en familie,

Lekker geslapen en een mooie lange nacht gemaakt. We hobbelen binnen 1dag mee in het Amerikaanse ritme. Vroeg in bed en vroeg uit de veren. Onder het Grand Central Station een stevig ontbijt genuttigd, iets met eggs&bacon...pff.. Al een drukke bedoening daar en Sanne vraagt zich af of er überhaupt nog een newyorker thuis ontbijt..Mies vraagt zich af of newyorkers met elkaar hebben afgesproken dat iedereen aardig tegen elkaar moeten doen, zo vriendelijk. de weergoden letten niet erg op vandaag, het regent. We zijn per subway vertrokken naar het memorial 9/11 en de Freedomtower, genaamd One world..Ongelooflijk indrukwekkend hoe respectvol, origineel, waardevol de twee grote gedenkplaten zijn neergezet op Groundzero.. We voegen er een foto bij. Daar waar duizenden mensen zijn overleden en wellicht niet zijn gevonden, is een prachtige fontein met een 'whole in the Ground' geplaatst en elk monument is omringd met een zinken rand waarin alle namen van slachtoffers staan . Een plaats om met elkaar één wereld te beleven. De nieuwe toren is naast de 'oude' twee gebouwd en is indrukwekkend hoog en futuristisch. We mogen in de lift naar de 102e verdieping,  en krijgen tijdens de liftrit een film te zien van de opbouwvan new york, secondenwerk voordat we in de top waren..de lucht was niet helder, desondanks geweldig uitzicht.

Dit moesten we even laten bezinken..al wandelend naar de kust gegaan en met de staten Island ferry rondom het vrijheidsbeeld gevaren. In de middag even door chinatown gestruind en doorgelopen naar little italy..na de mengeling van iltalianen en Aziaten op één hoop, in de wijk Soho terecht gekomen. Leuke boetiekjes en gezellige barretjes. De meiden lekker geshopt en Bart had zijn zinnen op een i-watch gezet. Tjonge jonge wat een stad. Een beste burger genuttigd in een gezellige restaurant en zeer moe en zeer voldaan door de stromende regen terug naar het hotel. Morgen is er weer een dag. Big Greetz,Jet (inmiddels lukt het om foto's toe te voegen in het album van de blog)

Reacties

Gerda 10-07-2015 15:27 {{button-30802}}

Geweldig om te dit te lezen! Reizen we toch een beetje mee...
Wat een beleving, wat een indrukken! En dat nog maar in twee dagen.
Fijn dat jullie zo genieten samen.
Veel plezier vandaag in het central park 🚲
Dikke kus, X

Arry 10-07-2015 16:25 {{button-30803}}

Mooie verhalen en leuk om het zo mee te beleven!!
Veel plezier en geniet!
x

marga 10-07-2015 21:39 {{button-30818}}

het is echt fantastisch om jullie te kunnen volgen op deze manier wat een geweldige belevenis daar of niet fam en nichtje sanne we hopen dat jullie heel veel plezier hebben met zn viertjes en we horen / kijken weer liefs dikke knuffel doei doei

Wibo en Janine 10-07-2015 23:22 {{button-30827}}

Geweldig om jullie zo te kunnen volgen. Wat een belevenis! Nog veel plezier en genieten met elkaar! Xx

Johan Jeanette en kids 11-07-2015 10:01 {{button-30847}}

Super leuk om dit zo te lezen, en dat jullie het naar zin hebben. Geniet ervan Liefs ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan