Tofino deel 2

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

 

Vandaag (maandag 13 juli) staat er een excursie op het programma, we hebben een uitgebreide excursie gevonden dus het word een drukke dag. Bij Jamie's whale watching in Tofino gaan we  de Sea & Fly tour doen. Wel vroeg op, half 8 aanwezig zijn, maar aangezien we toch vroeg naar bed gaan, is dat geen probleem voor ons.      

We gaan met een powerboat naar een national park op een eiland waar we kunnen badderen in een hot spring. Maar eerst gigantische pakken aan, blijken soort van reddingsvesten te zijn, maar dan een heel pak. Nog een regenjas erover, muts en handschoenen. En dan met advies eronder een trui en jas, wat we ook gedaan hebben. Maar omdat we zoveel aanhebben, vragen we of we een reis naar de noordpool gaan maken, we kunnen ons bijna niet bewegen. Maar het blijkt op zee erg koud te zijn, wij vonden dit achteraf wel meevallen. 

Op naar de powerboat, mylo en ik zijn best zenuwachtig (mark weet wat er gaat komen), de powerboat gaat namelijk 70 km per uur. Gelukkig hadden we achterin een plekje waar we minder kans hadden op zeeziekte (hebben we gelukkig geen last van gehad). Onze stuurvrouw Christa legt alles goed uit en wat precies kunnen verwachten. Aangezien het erg mistig is, word het lastig om walvissen te spotten, maar ze gaat haar best doen om ze te vinden. We houden de camera's voor de zekerheid bij de hand. En dan naar open zee.... voor de komende 2 uur.  

Het varen op de powerboat vonden allemaal super. Onze ogen constant gespitst op de zee om wildlife te spotten. Onze eerste stop bij de steller sealions, de grootste zeeleeuwen die er zijn.  Wel 300 bij elkaar, zo gaaf midden op zee.  Maar het grappigste wat we onderweg vonden, waren de zeeotters. Christa vertelde dat ze een aantal jaar geleden er ongeveer 10 per zomer tegenkwam en nu 10 per tour. We hebben ze wel op een afstandje gezien, ze zijn bang voor mensen.  Ook weer apart om deze dieren midden op zee te zien. Mylo vind het nu al fantastisch en zit echt te genieten. Maar we hopen natuurlijk dat we ook nog walvissen zien, het is nog steeds erg mistig.

Maar..... gelukkig we vinden ze. We zagen op een afstand dat ze water aan het spuiten waren, snel dichterbij varen en ja hoor een stuk of 4 a 5 walvissen. Nu is het compleet, na een tijdje daar rondgedobberd te hebben en foto's gemaakt, varen we nu met volledig snelheid naar de hotsprings.    

We komen aan op het eiland, gelukkig mag ons enorme pak weer uit en we vervolgen onze weg door een rainforest trail van een half uur lopen over een boardwalk naar de hot springs. Wij hebben wel even flink doorgewandeld want we wilde als eerste aankomen bij de hot springs en dat is ook gelukt. Snel omkleden, waterschoenen aan naar beneden klimmen om het water in te gaan. Eerst even voelen bij de watervallen, zo best heet. Eenmaal gewend helemaal naar beneden naar het hete bad. De hotsprings ligt aan zee, zodra we lager komen, mengt het koude zeewater met de hotsprings. Het laagste bad is dan ook een apart bad, je zit in heet water en krijgt af en toe een koude golf zeewater over je heen. We hebben hier 1,5 uur in rondgebracht en zijn weer op ons gemak door rainforest trail terug gaan wandelen. Nu kunnen we goed genieten van de mooie natuur en de uitzichten over zee. Wat een mooie plek is dit. Bij de kade nog even een drankje gedaan bij een cafe, althans een oude vissersboot omgebouwd tot cafe (de eigenaar was een oude visserman) en wachten op ons volgende avontuur..... terugvliegen!!!!!!

Om 13 uur staat er een klein watervliegtuigje voor ons klaar om terug te vliegen naar Tofino ( kwartiertje vliegen). Er kunnen maar 7 mensen in ( piloot , genaamd Sean en 6 passagiers). We deelde het vliegtuig met een ander gezin. De piloot vroeg bij aankomst of wij  (Mark en ik) achterin wilde zitten en of Mylo bij de piloot voorin wilde zitten. Nou... dat wilde hij NATUURLIJK wel. 

Wij konden achterin goed zien, dan Mylo de piloot en alles wat hij deed helemaal in zich op nam. Hij zat echt te genieten.

Na een korte uitleg over de nooduitgangen etc. Gaan we dan echt de lucht in, wat een geweldig uitzicht!!!! Voor ons had deze vlucht veel langer mogen duren. 

Dit was echt een fantastische excursie!!!!!!!!!!

 

  

 

 

 

 

Reacties

Brutus A long time ago

Wow, fantastisch. Wij hadden onze trip ook bij Jamie's gedaan alleen vanuit Ucluet of zoiets. Wij hadden destijds ook zo'n bron bezocht hahaha dus we weten precies wat jullie nu ook hebben meegemaakt (behalve die terugvlucht hahahahaha en de powerspeedboat)! Mogen jullie al fikkie stoken...

Anika A long time ago

Wauw gaaf zeg. Heel leuk ook om te lezen omdat wij er ook zijn geweest. Mooi is het daar hè?

Tab A long time ago

Klinkt echt super gaaf! Wat een ervaring! Nu al benieuwd naar jullie foto's.

Miek A long time ago

Wauw!!!!!! Klinkt echt SUPER!!!! Zo leuk om ons mee te laten genieten van jullie avontuur!!!!ben benieuwd naar jullie volgende mail!!!! 😘

Mark, Janique & Mylo A long time ago

lolMark, Janique & Mylo A long time ago

lolMark, Janique & Mylo A long time ago

lolMark, Janique & Mylo A long time ago

lolSelina A long time ago

WAUW!!! Wat klinkt dit allemaal geweldig en super gaaf die foto's. Ik ben nu alweer benieuwd naar jullie volgende blog. Groetjes van ons allemaal :D

Mark, Janique & Mylo A long time ago

We mogen helaas nog geen fikkie stoken, verbod op het hele eiland! Er worden ook oproepen gedaan o de radio om niet teveel water te gebruiken. Toen we aankwamen vertelde de taxi chauffeur al dat er fikse bosbranden zijn geweest. Het is jammer maar we denken dat we de hele reis geen vuur mogen maken.

Cobie A long time ago

Geweldig wat maken jullie veel mee!! Geniet er maar van liefs van mij!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!