Tofino deel 4

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Vandaag (dinsdag 14 juli) hebben we een rustig dag gepland. Een wandeldag. In de buurt van Tofino zijn meerdere hiking trails en we hebben besloten om er 2 te wandelen. De eerst is de Rainforest Trail van 1 km. Je zou denken dat is maar 1 km, maar het is een boardwalk met trappetje op en trappetje af. Maar wel erg mooi, schitterende natuur. De 2e trail is Combers Beach Trail van 500 m maar dan wel met steile paden, maar deze komt uit op het strand ( een surfstrand) althans dat dachten we. Bij het lopen naar beneden hoorde we de zee al, maar eenmaal op het strand was het zo ontzettend mistig dat we de zee niet eens zagen. Even rondgekeken, maar ja er was niet veel te zien en al helemaal geen surfers. Jammer, dan de klim maar weer naar boven. 

Om toch nog een strand te bezoeken zijn we naar Wickaninnish Beach gereden, hier gelukkig geen mist. Hier over het strand gewandeld en rosten beklommen om krabben etc te zoeken. En toen ook nog een zeehond gespot. Heerlijk uitgewaaid. 

Onze camping ligt trouwens ook aan een mooi strand, water wel erg koud, maar een hoop rotsen waar je krabben en zeesterren kunt spotten. Mylo vond dat natuurlijk wel wat, dus elke dag op zoek naar krabben en zeesterren. Maar Mylo zou mylo niet zijn, dat hij natuurlijk op de rotsen 2 keer onderuit gaat en onder de schaafplekken zit.

Onze dagen in Tofino zitten er al weer op en morgen op weg naar Campbell River, hier overnachten we 1 nachtje op weg naar Telegraph Cove voor onze beren excursie.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!