Telegraph Cove deel 2

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Vrijdag (17 juli), eerst lekker uitgeslapen en op ons gemak de camper opgeruimd en ontbeten, camera’s opgeladen en alle tassen ingepakt. We gaan weer op weg naar de haven voor onze Whale Watching tour. De boot ligt al klaar. We zitten met ongeveer 30 passagiers op de boot. We hebben vandaag captain Wayne en een net afgestudeerde biologe Johanna, zij heeft zich gespecialiseerd in orca’s en walvissen. Na de veiligheidsinstructies van Wayne en een toelichting van Johanna wat we allemaal te zien kunnen krijgen en inderdaad bij de ochtend tour hadden ze een orca familie gespot. Snel de boot op en op zoek…voor de komende 3,5 uur.

Na een tijdje gevaren te hebben, hebben we ze eindelijk gevonden. De orka’s!!! 

We hebben een moeder met een jong en 2 jonge orka’s die samen zwemmen. En ineens schiet er 1 onder onze boot door. Dat had Johanna onze bioloog ook nog niet gezien. Dat was wel erg dichtbij. Wat het nog compleet maakte is dat we ook nog het mannetje vonden. Hij heette Blacky met een vin van bijna 2 meter en 45 jaar oud. (Dit is vrij oud, meestal worden ze maar een jaar of 30 (een vrouwtje kan wel 70 worden). We hebben er in totaal een stuk of 6 a 7 gezien.

We waren erg onder de indruk van deze dieren en hebben dan ook veel foto’s gemaakt. Maar onze trip was nog niet compleet.

We vonden ook nog bultruggen/ walvissen ook wel “ Humpbackwhales” genoemd. Deze zijn wel 17 meter lang. Ze kunnen ze herkennen aan hun vin en staartvin. Na wat foto’s gezien te hebben van Johanna hebben we er 3 gezien. We weten niet alle namen, maar 1 heet Whiskers. Zijn staartvin is wit met daarop een gezichtje met snorharen. Erg grappig om te zien en dat wij ze ook herkende. 

Als afsluiting hebben we ook nog zwartwit dolfijnen gezien, de Dall's Porpoise, die meezwommen met de golven die de boot maakt. Zij lijken een beetje op orca's maar dan kleiner. En Mylo heeft ook nog een gewone dolfijn gezien die meezwom met de orca’s.

Kortom het was weer een geslaagde dag. 

 

Reacties

Mark A long time ago

Wat grappig nicht!!! Als je dit nog leest dan veel plezier op jullie vakantie.

Wim A long time ago

Cool man die orka's zo dicht bij aardig wat gezien ook op de boottocht mylo is toch nergens bang voor :))))
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!