Flagstaff deel 2

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Maandag (27 juli), vandaag op het programma Grand Canyon, hopelijk hebben we daar meer geluk met de drukte. Ook nu (voor de zekerheid) weer vroeg op pad, het 1,5 uur rijden. 

We rijden er zo naartoe. Wat best gek is onderweg, is dat je steeds hoger rijd, maar je hebt het niet door. Af en toe zie je bordjes langs de weg met elevation en bijv 6500 ft. 

Eenmaal aangekomen in het voorstadje van de Grand Canyon, zien we een groot visitor centre, laten we die eens bezoeken wat we kunnen doen. Buiten op het parkeerterrein staan allemaal roze Jeeps.  En uiteindelijk blijken deze voor Jeep tours te zijn door de Grand Canyon, die een aantal hotspots bezoeken en daar meer over vertellen. En je hoeft niet zelf ter rijden of te lopen. We besluiten dit maar te doen, we weten ook niet hoe druk het in het park zelf is en zo kunnen we toch alles goed zien en we leren er nog wat van. Eerst mogen we een Imax movie bekijken. Soort film die ook in het omniversum gedraaid word. We maken een rondreis door de Grand Canyon en er word verteld over de geschiedenis van de bewoning en hoe ze bepaalde dingen ontdekt hebben. 

En dan op naar onze Jeep en het National Park "Grand Canyon" in. Onderweg verteld onze gids dat er gisteren een groepje Elks langs de weg gespot zijn. Deze hebben we op de terug wel gezien, maar wat kleinere. Mylo en Mark hebben we er 1 in de verte gezien. We hebben met onze gids een aantal viewpoints bezocht waar ze veel over wist te vertellen. Hoe de Grand Canyon ontstaan is (een geheugensteuntje was DUDE, maar waar het ook alweer precies voor stond, moeten we nog maar een keer opzoeken) en welke namen de verschillende rosten hebben gekregen door de jaren heen. De diepte van de Grand Canyon is 1 mile (1,6 km) en we konden wel 80 mile ver kijken. We wisten niet dat onze ogen dit konden zien. Door de Grand Canyon loopt de Colorado River, daar hebben we in Nevada in Laughlin in gezwommen. De Colorado River is in de Canyon 277 mile en totaal iets van 1400 mile. Dat is best een lange rivier. Maar ook over de fossielen die in de rotsen gevonden zijn, over de verschillende soorten bomen en dat er een aantal zoet ruiken. Dus wij allemaal aan bomen ruiken, haha zie je ons al staan. En wat bijzonder is dat er een aantal bomen zijn die blikseminslag overleefd hebben, sommige wel meerdere keren. Hiernaast vertelde ze over de verschillende diersoorten en over wat je hier nog meer kunt ondernemen, met hikingtrails en tochten over de rivier. Nou die slaan we vandaag maar even over. 

Onze gids vertelde er erg enthousiast over, dit was erg leuk om te horen. Na foto's gemaakt te hebben, zit onze 2 uur durende tour er al weer op. Het was een geslaagde tour en gaan dan ook met een goed gevoel (na de domper van gisteren) weer terug naar de visitor centre.

Nog even napraten, genieten van een heerlijke pizza en vertrekken we weer naar ons Hotel. Nu mag ik weer een keertje rijden!

Morgen zit ons avontuur in Arizona er ook al weer op. We hebben al zoveel gedaan en gezien en hebben het gevoel dat we al erg lang weg zijn en dat we al naar huis moeten. Maar gelukkig we hebben nog een paar dagen in Las Vegas om onze vakantie af te sluiten. 

Nog 1 keer de koffers inpakken voor onze laatste bestemming.

Op naar LAS VEGAS!!!!!

Reacties

Cobie A long time ago

Hoi wat maken jullie veel mee !!! Nou hier is het rustig jullie zijn allemaal weg !!! Hoe laat landen jullie maandag ??? Fijne laatste dag en een goeie vlucht naar huis !!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!