Terugreis naar Nederland

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Onze terugreis naar Nederland gaat toch iets anders dan verwacht. We vliegen met Air Canada en eenmaal aangekomen op het vliegveld blijkt dat onze vlucht vertraagd is en dat we daardoor onze vlucht in Toronto naar Amsterdam gaan missen. Ze kunnen ook nog niets zeggen over hoe we dan verder gaan, want wellicht heeft deze vlucht nog meer vertraging. Balen hoor! Alles ging zo voorspoedig. Maar ja we maken er maar het beste van. Beetje een boekje lezen, Ipad, Macbook en telefoon. Komt goed!

Dan nog maar een stukje schrijven op onze blog. 

Een terugblik op onze reis. 

We zijn uiteraard begonnen op Schiphol. Onze eerste vlucht naar Toronto waar we overgestapt zijn naar Vancouver. Onze camper opgehaald en met de Ferry naar Vancouver Island om daar een paar dagen rond te touren en wildlife te spotten (wat we ook zeker gedaan hebben) en mooie boottrips hebben gedaan. Vervolgens de Ferry terug naar Vancouver en een vlucht naar Las Vegas Nevada, waar vervolgens eerst naar Laughlin Nevada zijn gereden voor een rustdag en een bezoek hebben gebracht aan Flagstaff Arizona om daar de diverse Canyons te bezoeken. Dan komt ons laatste deel van de reis, op naar Vegas. Daar rondgestruind over de strip. Hoop gezien en gewandeld. En dan komt er toch echt een einde aan onze reis. We hebben zo ontzettend veel gedaan, dat we het gevoel hebben dat we weken weg zijn geweest. 

Nu hopen dat het goed komt met onze vlucht en dan toch echt naar huis naar het dagelijks leven. 

De combi Canada en Amerika is echt een aanrader!! 

Na een paar uur vertraging mogen we dan eindelijk op onze 1e vlucht naar Toronto. Als we er bijna zijn, word er omgeroepen dat we niet mogen landen door een onweerstorm en moeten we een uur in de lucht blijven hangen. Eenmaal geland in Toronto blijkt er helemaal niemand klaar te staan om ons te vertellen over onze connection flight naar Amsterdam. Na een hoop gepuzzel op het vliegveld blijkt dat door stormen in Toronto de gehele dag (wij komen 12 uur 's avonds aan) gaan er geen vluchten meer naar Europa. Wat nu?

Na wat bellen en constant rondvragen aan de medewerkers op het vliegveld,  blijkt inderdaad dat we moeten overnachten in Toronto, alleen doordat er 1000den passagiers gestrand zijn en er een groot festival in de stad plaatsvind, word een hotel erg moeilijk. Er word ons uiteindelijk geadviseerd om zelf op zoek te gaan en niet op de medewerkers van het vliegveld te wachten. Dus dan maar een rondje bellen. Na een tijdje rondbellen naar verschillen hotels hebben we er 1 gevonden. We kregen constant sold uit te horen en we waren niet echt meer positief om iets te vinden. 

We hebben er 1 gevonden, het Hilton, prijzig dus dan maar de credicard te voorschijn halen, komt die ook weer van pas. Maar we waren zo ontzettend blij, want onze  volgende vlucht (werd ons telefonisch verteld) zou pas 24 uur later naar Amsterdam vertrekken en een eerdere vlucht naar Europa was er gewoonweg niet. Dan maar er bij neerleggen , taxi opzoeken en lekker slapen. Om 3 uur lagen we in bed. 

Volgende dag na een heerlijk uitgebreid ontbijt maar weer op tijd naar het vliegveld om onze vlucht te laten bevestigingen. Gelukkig we zitten op de vlucht van maandagavond, precies 24 uur later dan gepland. Bij het inleveren van onze koffers, blijkt dat we helemaal niet op de vlucht van maandagavond ingecheckt waren maar op de vlucht van dinsdagavond. Onze boardingpassen die we eerder op de dag ontvangen hadden, werden voor onze ogen doorgescheurd. Huh, wat doet ze nou?!?!?!?!?

Ze ging gelijk een rondje bellen om dit proberen recht te zetten. We hebben driekwartier bij de balie staan wachten. Maar....... gelukkig we mogen eindelijk naar huis!!!!!!!! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!