Grand Canyon

Door Sjef Vermeulen - 26-07-2015 06:11

Na het broeierige Lake Havasu met zijn bijna 40 graden zijn we gisteren en vandaag in Tusayan, een toeristendorp op enkele kilometers van de zuidingang van de Grand Canyon aan de zogenaamde South Rim. De temperatuur is hier een aangename 27 graden en dat is heerlijk.Omdat we gistermiddag al rond 15:00 arriveerden hebben we snel een Nationale Park Pass aangeschaft zodat we vrij toegang hebben tot alle parken die we nog gaan bezoeken. Deze pas heet met enig Amerikaans chauvinisme: 'Amerika the Beautiful'.Aansluitend natuurlijk meteen ons eerste bezoek aan de Grand Canyon gebracht. In één woord: indrukwekkend!

Vandaag, als klap op de vuurpijl, de lang verwachte helicoptervlucht. Een echte belevenis die we voor geen goud hadden willen missen. Spectaculaire vergezichten of, zoals Annette het beschreef, letterlijk misselijkmakend mooi! Omdat foto's niet kunnen laten zien wat je in het echt meemaakt en hebben we dan ook vooral genoten van alle indrukken.Uiteindelijk hebben we de Grand Canyon vandaag wel drie keer bezocht, waarbij de laatste keer vanavond was om de befaamde zonsondergang boven de Grand Canyon bij Yaki Point te kunnen zien. ... en we waren niet alleen!!!!

PS. Het eten is tot nu toe niet echt om over naar huis te schrijven. Behalve de alligator en bison op onze eerste avond is het vooral snel, veel en vet wat je te eten krijgt als je niet oplet. Het Mexicaanse voorgerechtje (niet dat van de foto) van vanmiddag is vergelijkbaar met een hoofdschotel. En dan vragen ze ook nog verbaasd of je echt niets meer wilt bestellen. Gelukkig hebben we Sid, die eet op zijn leeftijd met gemak voor twee..

En morgen? Morgen hebben we een korte etappe van 222 km. naar Page bij Lake Powel.. 

 

Reacties

Willeke 27-07-2015 21:16 {{button-32632}}

Mooie plaatjes!! Vooral op de rots. Geniet van het eten Sid. 😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan