Page

Door Sjef Vermeulen - A long time ago

Page. Een nietszeggende dorpje in een gortdroog woestijngebied dat voor een groot deel wordt bewoond door Navajo indianen. Zo wordt Page in de reisgids omschreven. En dat is helemaal waar!

Echter in de directe omgeving van Page liggen enkele pareltjes.

Om te beginnen natuurlijk de Glen Canyon Dam. Door de bouw van deze dam in de Colorado rivier ontstond een van de grootste kunstmatige meren van Amerika; Lake Powell. Het is zó groot dat het 17 jaar duurde voordat het in 1980 helemaal met water was gevuld.

Indrukwekkend is ook de Horseshoe Bend, die we ook gistermiddag bezochten. De Colorado rivier maakt hier een hoefijzervormige kronkel in de canyon die zorgt voor prachitge plaatsjes en veel toeristen.

 

Misschien wel nog meer toeristen komen om de prachtige wereld van de Antilope Canyons te bewonderen. 

Deze Canyons, diep ingesleten in de aarde, verbergen schitterend zandstenen vormen, die bij de juiste lichtinval (tussen 10:00-12:00 uur) prachtige kleuren laten zien. we waren op tijd natuurlijk!

Onder begeleiding van een jonge indiaanse gidsen werden we in groepjes door de Lower Antilope Canyon gevoerd. Het bijzondere is dat je aan de oppervlakte niet ziet wat daaronder verborgen ligt. Je zou er zo aan voorbij lopen ...

Vandaag hebben we verder een heerlijke luie rustdag. Wat zwemmen, lezen of filmpje kijken. Morgen weer verder naar Monument Valley.

 

wordt vervolgd ... 

 

Reacties

Willeke&fee A long time ago

'Wat zijn die daar aan het doen?' Vraagt Fee
Heel mooi!
Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!