Monument Valley

Door Sjef Vermeulen - 29-07-2015 03:27

Vandaag zijn we na een korte reis van ca. 135 km. gearriveerd in Kayenta om Monument Valley te bezoeken. Het landschap dat veelvuldig figureerde in (oudere) cowboy films en waar John Ford en John Wayne veelvuldig te gast waren.

Page is een bruisende monopool vergeleken met Kayenta. Een kruispunt met wat huizen, een winkelcentrum, tankstation en een paar hotels. Verder helemaal niets ...

Hier wil je niet geschilderd hangen!

Omdat we hier maar met één doel zijn, nl. een bezoek aan het Navajo Reservaat Monument Valley rijden we, nadat we onze koffers in het hotel hebben gedumpt, meteen door naar het 40 km verderop gelegen reservaat.

Daar aangekomen is de keuze tussen met de eigen auto de Valley Drive (The Valley Drive is a 17 mile unpaved dirt road. Low clearance vehicles and RV's that are 20ft. is not recommended) door het reservaat te rijden of met een Guided Tour. De plaatselijke indianen raden het ons af omdat menige auto moest worden opgesleept door schade vanwege het slechte wegdek. We zien op de rode zandweg meerdere personnenauto's en durven het met onze SUV wel aan. Tenslotte waren we op dit advies voorbereid aangezien de touroperators ook indianen zijn die hier natuurlijk graag een centje verdienen. 

Op enkele lastige stukken in het parcours na was het wel te doen. Een enkeling met een gewone personenauto had het er moeilijk mee. Een aziatisch echtpaar had wel héél veel pech toen we zowel op de heenweg, als op de terugweg, vast kwamen te zitten in het mulle zand.

 

Maar je krijgt er prachtige plaatjes voor terug ...

Morgen verder naar Moab, Arches (eerst nog proberen hier iets te eten te krijgen)

Kleine update: Na enig zoeken zijn we beland bij Amigo Cafe, een armetierig uitziend Mexicaans restaurantje. Onder andere omstandigheden zouden we hier niet naar binnen zijn gegaan. Bleek echter verrassend gezellig en lekker eten. Sober, maar goed en een vriendelijke bediening.

Reacties

Anita 29-07-2015 11:53 {{button-32789}}

Super plaatjes, boffers!!

cathrien 29-07-2015 16:32 {{button-32815}}

Eerste wat ik in de ochtend doe: jullie verslag lezen! Zo leuk! Prachtige foto's!

Willeke 30-07-2015 18:19 {{button-32932}}

Ik zeg volgend jaar terug! Met 2 extra personen misschien?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan