Monterey

Door Sjef Vermeulen - 11-08-2015 05:26

Na ruim drie weken van tropische temperaturen, rijden we gisteren onder een stralende zon richting kust. We rijden door uitgestrekte gras- en graanvelden, boomgaarden met olijven, sinaasappels en pistachenoten. Eenmaal aangekomen aan de kust ligt Monterey in nevelen gehuld: kortom WOLKEN! De temperatuur is inmiddels ruim 10 graden gezakt naar een 'frisse' 22 graden. 's Avonds koelt het zelfs zo af dat de verwarming aangaat.

Omdat het nog vroeg in de middag is besluiten we de auto te nemen naar downtown en een kijkje te nemen in het havengebied van Monterey met zijn eigen variant van Fisherman's Warf: een bonte verzameling van (toeristen)winkeltjes en restaurants op de pier aan de haven.

Vandaag (Maandag) is het weer vergelijkbaar met dat van gisteren. Bewolkt met rond de middag een vrolijk zonnetje dat na een paar uurtjes weer wegkruipt achter de wolken. Volgens de receptioniste van het hotel is dit voor Monterey niet ongebruikelijk: "It comes and it goes". Volgens Annette is het goed weer voor een vestje.

We besluiten daarom vandaag een bezoek te brengen aan het Monterey Bay Aquarium dat gelegen is in/aan het pittoreske Cannery Row.

Ook een havenbuurt waar vroeger vooral sardines-inblikfabrieken lagen (Canning Factories) en waar je nu gezellige kroegjes en eettentjes vindt. Dus even stoppen bij de Cannery Row Brewing Co. voor een drankje op het terras.

En morgen via de kustweg Highway 1 naar onze laatste halteplaats van deze reis: San Francisco.

 

Reacties

Ben Van Broeckhoven 11-08-2015 08:21 {{button-34023}}

Mooie foto's en de reis lijkt mij geweldig, geniet nog van Francisco.
Gr ben
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan