Washington DC dag 2

Door Margreet Langen - A long time ago

Washington DC dag 2
(inmiddels kan ik het verhaal dromen, dit is de derde keer dat ik het typ :-( K. Wifi hier....)

Rudy vroeg eruit om hard te lopen. Wat een kanjer hè. Al twee keer gelopen. Op tijd is goed, anders is het veel te heet. Bij het monument aangekomen, stond er al een flinke rij voor de kaarten. Hij heeft ongeveer een half uur moeten wachten, maar toen 4 kaarten kunnen scoren.
Weer terug in het hotel een heerlijk ontbijt (zelf gekocht) gehad. Wat is dat heerlijk na al die bagger ontbijten...
Na het ontbijt naar het monument om naar de top te gaan. Wat een schitterend uitzicht over de stad, echt geweldig. Terug in de lift, ging de lift af en toe iets zachter en ging het licht in het gebouw aan. Hier hingen allemaal gedenktegels, die je dan kon bekijken. Erg leuk gedaan!
Hierna naar the Mall gelopen. Deze loopt van het monument naar the Capitol. Helaas ligt deze voor een groot deel eruit, ze zijn hem aan het verbouwen. Dus echt mooie plaatjes zijn er niet. Ook the Capitol staat in de stijgers helaas.
Aan the Mall zitten heel veel musea en allemaal gratis.
We zijn begonnen bij de National Museum of American History. Mooi museum. Vooral het gedeelde over de geschiedenis van al het vervoer was erg gaaf om te zien. Na toch wel wat onderkoeld geraakt te zijn weer lekker naar buiten. Buiten was het nu heerlijk. Zo'n graad of 33 maar niet meer benauwd, dus goed te doen.
Hierna langs de Mall gewandeld. Tevens voorbij Smithsonian Institution Building (The Castle) gekomen. Mooi groot kasteel...
Hierna maar even lekker op het gras gezeten/gelegen in het park aan de Mall. Even uitrusten ook niet verkeerd. We leggen aardig wat kilometers af in de city's. Er zitten in al deze parken dus ook veel eekhoorns (ook in New York en Philly). Deze komen best dichtbij om even te gluren of er ook wat eten te stelen valt. Giannique vond deze beesten toch niet zo leuk meer, zo dichtbij....
Hierna na .... Echt gaaf en groot museum. Alles over vliegen en de ruimte. Er hangen enorme vliegtuigen en raketten overal. Echt gaaf om te zien en te lezen hoe dat gaat in de ruimte. Mooi museum dus, waar we wel even zijn gebleven.
Hierna wel weer tijd om richting hotel te gaan. Met de metro weer naar U st en hierna via de gezellige 14th st. verder naar het hotel lopen.
Eerst via de supermarkt om weer wat broodjes te halen voor ontbij morgenvroeg.
Daarna onderweg nog naar een soort subway geweest, maar dan met mexicaanse dingen. Je kon kiezen voor een burrito, taco of salade en dan vanalles kon je er op krijgen (net als bij de subway). Heerlijk!
Morgen een tour door het Capitol en overmorgen een tour door het Pentagon. En dat allemaal gratis.
We love Washington DC!
Liefs van ons allemaal!

ps helaas Obama nog niet gespot....
 

Reacties

Tamira A long time ago

Bijzonder dat dit allemaal gratis is die bezienswaardigheden en musea...ook dat is groots eigenlijk :D. Wel cool...dat je dat dan allemaal kunt bekijken. Veel plezier in het capitol vandaag. Xxxx

Merel A long time ago

WoW, mooi hoor en vooral dat hardlopen is een belevenis weet ik nog!
Mooi dat de cultuur en historie vrij toegankelijk is! Waardevol

Merel A long time ago

WoW, mooi hoor en vooral dat hardlopen is een belevenis weet ik nog!
Mooi dat de cultuur en historie vrij toegankelijk is! Waardevol

Han A long time ago

Weer een mooi verslag, nog twee dagen kansen voor Obama. Hij schijnt wel een te shoppen met z'n dochters 😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan