Dag 3 Washington DC en op weg naar Charlottesville...

Door Margreet Langen - A long time ago

Op de derde dag Washington DC, een rondleiding door the Capitol. Jammer dat het zowel van binnen als van buiten in de stijgers stond, maar goed dat is af en toe ook nodig...
Een fantastisch mooi gebouw, gave rondleiding. Onze tourguide wist wel erg veel van de de geschiedenis en alle presidenten en senatoren. Leuk om te zien hoe passievol hij vertelde over George Washington, de eerste president van de USA.
Hierna naar buiten en met de metro richting Chinatown. Die moest je ook gezien hebben. Een mooie welkomsboog, maar verder totaal anders dan Chintatown in New York. Hier waren het niet allemaal Chinezen op straat en aardig normale winkeltjes. Dus op de boog na, viel het wel wat tegen. Wel heerlijk bij de Tai gegeten.
Hierna terug naar the Mall. Daar wilden we graag nog naar het National Museum of the Indian American People. Dat was inderdaad erg mooi. Mooi, interessante cultuur en history, die van de Indianen. 
Hierna nog even heerlijk blues geluisterd, er werd op straat gespeeld.
Als afsluiting een gezellig restaurantje in onze wijk gezocht. Heerlijk gegeten.

Vandaag als laatste activiteit van Washington DC het Pentagon bezocht. Helaas mochten we geen foto's maken, dus we kunnen het alleen met verhalen doen.
Heerlijke strakke regels, zoals dat in het leger hoort :-)
We kregen een rondleiding van twee militairen, 1 van de landmacht en 1 van de marine. Wat een "huge" gebouw. Er werken 23.000 mensen en het is een stad op zich. Allemaal winkels, eettenten, kappers enz... Alles kunnen ze onder het werk doen en dan na werktijd naar huis. In het midden van de rondleiding nog bij het monument van 9/11 gekeken. Zeer indrukwekkend uiteraard. Er zijn hier toch ook nog wel zo'n 184 mensen gedood. 
Na het Pentagon onze auto ophalen, waar we ongeveer 3 weken mee gaan toeren naar het zuiden. Fijne grote Chrysler. Geen probleem om hier onze koffers in te krijgen... Ruimte genoeg. 
Koffers opgehaald in het hotel en goodbye Washington DC. Op naar Charlottesville. Via de Skyline drive, in het Shenandoah national Park in Virginia. Mooi natuur, geweldige uitzichten.
De Skyline Drive begint in Frontroyal. Dus de Garmin ingesteld op Frontroyal.. Hier kwamen we een stadje binnengereden of het zo een Amerikaanse film set was. Geweldig. Hier vonden we een tourisme office. Deze man was erg enthousiast en gaf ons kilo's papierwerk met alles van de omgeving. Alhoewel omgeving, hij had zelfs kaarten voor Floriada voor ons. Het was werkelijk amazing. Wat een kerel zeg.  Hij hield nooit weer op, kruiste van alles aan op e kaart waar we zeker naar toe moesten. We zijn met ongeveer 20 boekjes, folders en kaarten weer vertrokken op naar de Skyline drive. 
Halverwege de Skyline drive, gegeten rond een uur of 19.00 uur bij Skyland (op 3000 ft). Heerlijk was het. 
Toen we doorreden werd het al donker en kwamen de beesten te voorschijn. Opeens waren er allemaal auto's gestopt en wat zagen we daar. Een moeder black beer met 3 jongen. Fantastisch zeg. We wisten niet eens dat deze hier zaten.  Moeilijk te zien op de foto, maar ze staan erop!
Hierna rustig verder gereden naar Charlottesville, waar een we leuk hotel hebben. Het is net zoals in die Amerkikaanse films. Alle kamers liggen aan de parkeerplaats aan een soort gallerij. Grappig, of je in de film staat. 
Mooie kamer, dus we kunnen heerlijk slapen. Morgen verder het national park in, nu de Great Smoky Mountains Park, over de Blue Ridge Parkway.

Liefs van ons uit Charlottesville, we love it. 

Reacties

Tamira A long time ago

Alsof ik erbij ben. Jullie zijn gelukkig nog even onderweg 😄..schrijf vooral zo door! 👍

Bert A long time ago

Pas maar op voor die beren! Of zijn ze getraind op toeristen?

Bert A long time ago

Je staat bij die taxi of je sneeuwkettingen moet installeren.......

Marc Jordense A long time ago

Leuk om te lezen allemaal - brings back memories! En ik zie dat mijn tips goed worden gebruikt! Veel plezier nog vanuit zonnig Oostenrijk!

Merel A long time ago

Leuk hoor!, zo'n reisverslag! Enjoy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!