Ashville, Knoxville, Memphis

Door Margreet Langen - A long time ago

Van Asheville naar Knoxville naar Memphis

Maandag 27 juli

Na een goed nachtje doorgebracht te hebben, eigen ontbijt gemaakt en spullen weer in gepakt. Dat is toch wel even wat iedere dag zo’n beetje weer op reis. Gelukkig hebben we een auto ;-)

Eerst nog even bij de Aldi gekeken. Ja zelfs in Amerika hebben ze een Aldi, toch niet te geloven. Naast de Aldi zat een burgerrestaurant, met wel 21 bestelpalen (Rudy heeft ze geteld ;-)). Bij sommige kon je met de auto parkeren en bestellen, bij anderen kon je aan de tafel zitten en bestellen. Echt geweldig om te zien.
Hierna op weg naar Knoxville.
Een tussenstop gemaakt in het Cherokee gebied. Het gebied van de Cherokee Indianen. Eerst even wat winkeltjes met allemaal Indianen spulletjes bezocht en toen naar Oconaluftee Indian Village. Wel heerlijk toeristisch, maar leuk om in de cultuur van de Cherokee Indianen te duiken. Als afsluiting een groep die een aantal Indianen dansen deed. Leuk om mee te maken.
Hierna verder gereden naar Knoxville. Best leuk stadje, met gezellige kroegjes en restaurantjes.... Heerlijke Sushi gegeten!

Maar toen we bij de auto kwamen, helaas niet goed het parkeerbeleid of beter de parkeerregels gelezen en de auto had twee wielklemmen :-(. Er stond een groot bord met $2,00 per hour van 7 am – 7 pm. Wij waren er om 7 pm, dus geen parkeergeld meer betalen toch? Helaas dat was niet juist. Het was tussen 7 am  en 7 pm $2,00 en hiervoor en hierna $10,00. Bagger natuurlijk. Gelukkig was er ook nog een Amerikaans gezin met en wielklem. Zij hadden wel een kaartje gekocht, maar dachten ook dat het na 7 pm gratis was. Dus wij waren niet de enige. Zij hebben met het nummer gebeld, die de wielklemmen eraf haalden, na betalen van de boete. Helaas lukte het hun niet om hun gelijk te krijgen, want ze waren het er zeker niet mee eens. Ze moesten gewoon ook betalen. De man zei wel dat hij er de volgende dag een zaak van zou maken. Er hingen wel borden dat het nooit vrij parkeren was, maar deze waren een stuk minder groot dan het andere bord. Kleine lettertjes zou ik dus zeggen. Als wij Amerikanen waren geweest, hadden we er ook een zaak van gemaakt, dat doen ze nl. hier met alles. Overal staan honderd waarschuwingen voor, dus dit was wel erg onAmerikaans... Nadat wij $75,00 hadden afgetikt met de creditkaart, werden de wielklemmen eraf gehaald. Gelukkig maar dat we dit weer meemaakten, anders was onze vakantie niet compleet geweest. Of we hebben een aanrijding of we worden weggesleept omdat ze vonden dat we niet goed geparkeerd stonden (alleen voor toeristen was dat overigens (Kroatië). Hebben we dat ook maar weer gehad..... Op naar de volgende dag!

Dinsdag 28 juli

Van Knoxville naar Nashville gereden. Alles maar over de snelweg, want we moesten even wat kilometers maken. Trouwens best mooie tocht gemaakt over de snelweg. We mochten wel 70 miles/our, dat is wel 112,5 km/uur. Dat is de top snelheid hier in Amerika. Meestal mag je maar 60 miles/our op de highway. Waarom dat is, geen idee. Soms 6  banen dik aan de ene kant en 6 banen dik aan de andere kant en dan nog maar 65 miles/our.... blijft een bijzonder volkje die Amerikanen...

Onderweg nog een uur terug in de tijd. We zijn nu 7 uren achter Nederland aan. Bijzonder dat het uur erop eens onderweg afgaat.... Dit is tot Tallaheesse, daar komt het uur er weer bij...

Nashville is zoals wij verwacht hadden, Country en Country. In de city, honderden cowboylaarzen winkels en honderden cowboyhoeden winkels echt geweldig. Verder in Broadway (de gezellige straat door Nashville heen) allemaal cafés, waar de gehele dag bandjes Country live spelen. Echt gezellig.

Tevens ook nog even in de Hall of fame voor de enorme onweersbui geschuild, het klapte een uur lang hevig uit de lucht. Hierna jammer genoeg nog steeds bloody hot. 
But we like Nashville. Hier heeft wel onze eigen Ilse de Lange in 2010 haar cd opgenomen.

Woensdag 29 juli

Goodbye Nashville, to Memphis......

Op tijd vertrokken, want we zitten nog in ons oude ritme van een uur later en dat laten we dan maar zo. Vanaf Tallaheesse zitten we dan weer goed ;-)
Lekker toeren op de Highway naar Memhpis. Echt verbazend wat je tegenkomt onderweg. Honderden foodexits, waar je alle fastfoodketens bij elkaar hebt... 
Na 378 km kwamen we aan in Memphis. Very very hot hier. 38 gr Celsius en  voelt als 49 gr. geeft hij aan. Erg erg hot en benauwd, langleve de airco!
Nadat we ingecheckt hadden in het hotel, wel The Kings signature hotel. Gelukkig stond er een kerstboom met gitaar in de gang... Verder prima hotel.

Hierna op naar Graceland. Aan de parkeerplaats te zien heel erg rustig en dat klopte. Uiteraard toeristische prijzen om naar binnen te mogen, maar zeker de moeite waard. Een toer met een ipad en headset, zelfs in Nederlands. Een 1,5 uur durende toer, door de gehele onder verdieping en tuinen en gebouwen die bij het huis horen. Jeetje wat een enorm huis. Wel erg mooi. Een bijzondere ervaring om hier te mogen lopen, erg indrukwekkend eigenlijk wel. De toer eindigde bij het graf van Elvis. We zijn weer op de hoogte van alle wetenswaardigheden van Elvis....

Hierna downtown Memphis. Broodje gegeten bij een soort subway, maar dan een ander merk, smaakte goed.
Toen op zoek naar de Beal street, want daar gebeurde het. En dat was zeker waar. Er was een één of ander event met allemaal motoren in de straat. Er stonden er zeker 200 in de Beal street geparkeerd en het bleef maar aanrijden. Gaaf om te zien, de ene nog bijzonderder dan de andere... Mooi idee voor de TT in Assen.
In de Beal street nog even een café ingedoken. Net als in Nasville overal live muziek in de cafés, maar hier geen Country, maar blues en rock en roll. Erg gezellig.
Leuk hoor Memphis, zeker  weten. Morgen op naar Jackson.... Richting de deep South. 

 

 

 

 

Reacties

Bert A long time ago

Weer een mooi verhaal. Het is wel genieten zo te horen. Morgen zijn wij er ook:-)
Plezier!

oma Annie A long time ago

wat maken jullie een fantastische reis en fijn dat ik mag meegenieten. Liefs voor jullie viertjes.

Han A long time ago

Weer een mooi verslag Margreet! Jullie maken heel wat kilometers maar zien dan ook echt veel. Nog geen flap voor speeding? Of zit er een begrenzer op de huurauto :-). Veel plezier en ik lees elk verslag mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!