Goodbye Tallahassee and to Orlando

Door Margreet Langen - A long time ago

Goodbye Tallahassee and to Orlando

Dinsdag 4 aug.
Eerst nog iets van gisteren vertellen: We zijn natuurlijk over de timeline gereden. We gingen van Central time, weer terug naar Eastern time terug. Erg raar hoor, om dat mee te maken, gewoon onderweg. We spraken het meisje bij de Pizza hut, zij woonde aan de andere kant van de brug waar Eastern time (1 uur later) is en ze werkte dus bij de Pizza hut aan deze kant van de brug, waar ze Central time hebben. Erg raar... Als ze afsprak had met iemand, moesten ze er altijd bij zeggen, welke tijd nemen we Central time of Eastern time... erg bijzonder toch....
Het was niet helemaal ons dag vandaag denken we. Na even wat boodschappen gedaan te hebben, voor de lunch, tijdens de cotton trail (daar waren geen restaurants zei het boek) op weg naar het begin van de cotton trail. We starten bij een heel oud huis (Amerikaanse begrippen, is dat rond 1830). Best aardig huis. Verder op de Miccosukee road, een oude trail die vroeger voor paard en wagen gebruikt werd om de katoen van de plantage naar de stad (Tallahassee) te brengen. Op zich een mooie weg, maar niet heel bijzonder. We moesten een eerste stop bij een plantage maken, maar die stond niet goed in het boek, dus 24 km terugrijden... Wel een mooie grote plantage, maar was wel gesloten vandaag... We konden wel op het erg rondlopen. Alles erg groot, mooie oude bomen.
Verder op de Miccosukee road, tot een oude supermarkt, Bradley’s Country store. Was op zich een oud winkeltje, maar niet heel erg bijzonder. Verder gereden naar Miccosukee. Een oud Indianendrop volgens het boek. Helaas niets meer van te zien.
Toen verder gereden naar Lake Miccosukee. Volgens het boek liggen hier ouder visserskampen uit 1830. Het was er zeker oud. Wat een bende zeg. Hele oude bagger huisjes en daar woonden nog wat rare mensen.... Twee kerels spraken ons aan, waren helemaal verbaasd dat wij hier waren. Blijkbaar komen er niet zo vaak andere mensen. Hij hoorde dat wij uit Holland kwamen en vroeg of wij naast Engels ook nog dutch dan spraken, haha... lachen zeg. Wij mochten rustig even op hun erf komen. Wat een chaos zeg rond dat huis zeg, ‘mijn leven is een puinhoop’ (tv) was er niets bij. Ze lieten wel zien dat er een alligator in het water lag en ja hij lag net met zijn ogen boven water. Het was wel een kleintje volgens hun. Leuke foto. Na even rondgelopen te hebben op hun erf, kregen wij een Meloen mee van hem, want hij wilde ons iets geven. We waren zo aardig, nice people zei hij... het was erg lachen.
Hierna hebben we de trail niet verder afgemaakt en zijn naar Wakulla Springs State Park gereden. De Wakulla, één van de grootste zoetwaterbronnen ter wereld. Mooi natuurgebied. Helaas was de laatste toer met de boot om 17.15 uur en het was nu 17.20 uur, dus net gemist. Er leven daar schildpadden en krokodillen. Helaas niet gezien. Waarschijnlijk in de Everglades krijgen we er nog genoeg te zien.
Hierna wilden we het centrum in van Tallahassee. We hebben het niet echt kunnen vinden. Volgens de Garmin en Here (offline navigatie op foon) waren we er, maar er was niet echt iets leuk te bekennen. Het was niet helemaal ons dag vandaag dus...
Toen maar als troost naar de Taco Bel (wilde Giannique al heel lang). Fastfood met Mexicaanse dingen (taco’s, nacho’s, burritos, enz.) Was best lekker.... Nu nog even gezellig een spelletje spelen en dan op bed. Morgen op tijd naar Orlando!

5 aug to Orlando
Vandaag even een flink end gereden. 425 km to Arlando. Allemaal via de Highway, maar dan zeker nog 4 uren onderweg...
Eerst naar het hotel, Knights in. Best aardig voor zo’n goedkoop hotel ($45,- voor vier voor 1 nacht, met ontbijt, haha koopje). Komt waarschijnlijk omdat er hier zoveel hotels zijn. Overal waar je kijkt alleen maar hotels....
Toen op naar Downtown Disney, want we hadden al eerder besloten om niet een park in te gaan. Veel te duur en veel te groot en niet te vergeten veel te druk. Gemiddeld 30.000 bezoekers per dag. Het is nu hoogseizoen, dus tel er nog maar een paar bij op. We hadden het hotel al omgeboekt naar 1 nacht ipv 2 nachten en Clearwater, waar we morgen naartoe gaan, 2 nachten ipv 1. Daar schijn je de mooiste beaches van Amerika te hebben.... dat sprak ons net even iets meer aan, nog even lekker relaxen aan de beach en zwemmen in het warme water van de Mexicaanse Golf.
Downtown Disney was snel gevonden met de Garmin, gratis parkeren in de garage, wat een service...
Downtown Disney is vol met eettentjes, cafés en winkels, uiteraard allemaal met thema Disney. Het was nog steeds hot, gelukkig inside airco. Leve de airco. Het blijft maar hot hier. Het is nog steeds iedere dag rond de 35 gr en voelt als 40 gr... bloody hot dus. Het was best gezellig. Nog een optreden van jonge upcoming artiesten gezien. Sommige zullen het gaan maken, anderen zeker niet ;-)
Nadat we heel downtown wel gezien hadden, met de auto op naar Downtown Orlando. Hier lekker gegeten in een sportkroeg.
Hierna weer terug naar het hotel. De parken liggen toch wel ver uit Orlando, maar dat is logisch, het zijn steden op zich. Morgen op aanraden van Iris nog even langs de American Cheese cake factory. En uiteraard nog de I-drive rijden. De I-drive is een 23 km lange weg, waar veel parken en hotel aan liggen en die schijn je gezien te moeten hebben, dus dat gaan we dan ook nog maar even doen. En daarna op naar Clearwater, aan de westkust van Florida.

USA greetings van ons allemaal XXX

Ps Bert, niet kunnen achterhalen wat Tallahassie lassie betekent helaas.

 

 

Reacties

Tamira A long time ago

Ik was achter maar ben weer bij..gelukkig. Begon het al te missen hahaha. From this time I am watching you 😉. Dan maar geen mail..haha. veel plezier 💋💋 💋 💋

Bert A long time ago

Het is uit een liedje van Freddie Canon en het betekent iets van meisje uit Talahassie. Fleetwood Mac heeft haar ook bezongen in 1995.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!