Hoe ziet de tocht eruit?

Door Bert ten Oever - 28-07-2015 10:01

We beginnen op 30 juli in Amsterdam. Omdat we op vrijdagochtend al om 8.00 uur op Schiphol moeten zijn, gaan we maar een dag eerder die kant op. Vrijdag vliegen we dan naar de US. Via Houston, waar we 70 minuten hebben om over te stappen, zullen we vrijdag tegen het einde van de middag in Denver aankomen. Daar hebben we dan een hotelovernachting, omdat je niet met een jetlag zo de camper mag instappen.

Zaterdag halen we dan de camper op bij Road Bear. Een wat kleiner verhuurbedrijf, maar wel met nieuwe campers. Het is maar goed, dat ik vroeger met grote gevaartes op de weg gereden heb, want met de besproken camper mag ik in Nederland niet rijden. We vertrekken dan westwaarts richting het Rocky Mountain NP. Daar blijven we dan tot 3-8.

Daarna vertrekken we richting Cheyenne, capitol van Wyoming. Dat is en echte cowboystad met in het verleden boeven, corrupte rechters en ontsnappingen uit gevangenissen. Tegenwoordig is er elke avond een rodeo.

Daarna gaan we drie dagen naar Rapid City met Rushmore Mountain, Badlands NP en Crazy Horse Memorial.

7 augustus gaan we richting de stad die vernoemd is naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Hier verblijven maar één nacht om vervolgens door te reizen naar het Yellowstone NP. Daar blijven we dan drie nachten.

Op 11 augustus gaan we naar Grand Teton NP met de Snake River. Op 12 augustus moeten we iets van 6 uur rijden om in Vernal te komen. Daar vinden we restanten van oude dino's.

Daarna zijn we te vinden in Arches NP. Bekend van de rode rotsen en de prachtige bogen en sculpturen. Iets van 2000 van die dingen zijn er te zien. Op 15 augustus gaan we naar Mesa Verde. Hier vinden we oude pueblo's, bekend van de verhalen van Karl May. Hier blijven we twee dagen.

Op 17 augustus gaan we richting Durango. Hier is veel historie te zien in de vorm van een goud- en zilvermijn en een oude trein waarmee je door de canyons kan rijden. Daarna gaan we nog twee dagen naar the Black Canyon of the Gunnison. Dat is een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld.

Op 20 augustus rest er nog één ritje (5,5 uur) naar Denver, waar we in Cherry Park verblijven. Als je de tv-serie Centennial nog kan herinneren, dan weet je dat we daar maar een kilometer vandaan zitten. Ik vraag me af of we nog iets van het Wilde Westen hier terug zien. 21 augustus leveren we de camper in en dan blijven we nog één dag in Denver. Op 22 augustus vertrekken we weer richting Schiphol om op 23 augustus om kwart over 7 's morgens te landen. Vera mag dan nog een week bijkomen, maar ik moet zelf op maandagochtend weer aan de bak. Er wachten dan meteen twee afstudeergesprekken.

We hebben er zin.

Reacties

inge 28-07-2015 10:05 {{button-32668}}

dat hoort zich fantastisch aan. Het gaat een onvergetelijke reis worden. :-)

Heike 28-07-2015 11:07 {{button-32675}}

veel plezier!!!!!!!!!!

Henk en Hanneke 28-07-2015 13:11 {{button-32692}}

Klinkt als een onvergetelijke reis! Have fun!

Margreet Langen 28-07-2015 13:55 {{button-32696}}

Dat klinkt echt great! Veel plezier in the states!

Cor en Rita Toering 08-08-2015 18:34 {{button-33806}}

Als je de mogelijkheid hebt om langs Devils Tower te gaan is dat ook zeker de moeite waard, de legende over de beer die 7 meisjes achterna zat en de berg zijn opgevlucht. Echt leuk. Wij hebben Devils Tower, crazy horse en mount rushmore in 2012 op één dag gedaan. Verder hebben we bijna dezelfde route gereden.
Dit bericht is van, voor jullie, een onbekende, wij vertrekken 24 aug. Voor de 5e keer naar Amerika. Nu gaan we de route66 rijden, van Chicago naar Santa Monica. Ik kan niet wachten. Ik heb ook een weblog.
Mijntioga.nl/corenrita
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan