Estes Park Rocky Mountain NP

Door Bert ten Oever - 02-08-2015 15:04

Rond 12 uur waren we bij Road Bear. We werden keurig opgehaald door een Nederlandse medewerker, die ons alles vertelde over de camper en hoe je zaken moest doen. Gelukkig is er ook een handleiding aan boord. 

In de brandende zon en zwetend als een otter moesten we onze kleren inpakken en wegwijs worden in de camper. Tegen twee uur konden we vertrekken, maar toen moesten we uiteraard eerst inkopen doen bij de Wallmart. We hebben wat basis zaken gekocht en we hebben wat geluncht. En om goed drie uur konden we dan echt aan de reis beginnen.

Pas voorbij Boulder werd het echt mooi. Daarvoor was het vooral droog en warm. Als je dan ok nog tijdens het rijden de airco moet ontdekken, begrijp je dat het wel het nodige aan zweet kostte.

De Garnin kende de Colorado Road niet. Dus het was even zieken. Vera zag gelukkig enig moment de weg die we moesten hebben. Het regende inmiddels hard. Mooi begin. Toen we naar wat heen en weer rijden en keren op de weg (valt niet mee met een grote camper) vonden we het RV park. Wij dachten dat wij wel een aardige camper hadden, maar hier staan complete vrachtwagens en bussen die als camper zijn ingericht. Ook hier alles groot, groter, grootst.

Gelukkig zijn er de nodige behulpzame buren, desnoods aan het zuurstof, die ons willen helpen. Nadat de zaak stond waren we toe aan wat bier en wijn. De Wallmart verkoopt datblijkbaar niet., dus we waren aangewezen op de lodge. Daar speelde een local band liedjes uit de jaren 60 en 70. Aangezien we ook wat wilden eten, en eigenlijk wel even wat meer dan een snack, wilden we weren wat er mogelijk was. Een sandwich met wat erbij. Nou, we zijn maar ergens anders gaan kijken. Gelukkig was het niet zo ver lopen en hadden we een aardige maaltijd. Op de terugweg zijn we nog even bij de band wezen kijken, maar eigenlijk waren we wel total los. 

We hadden alleen maar het laken overgetrokken, maar bij temperaturen net boven 0 kwamen we er midden in de nacht achter, dat dit wel wat erg optimistisch was.

Nu is het zondagmorgen bijna 7 uur. We zijn gedoucht (dat is hier al om 6uur opstellen) en gaan na het ontbijt echt de Rockies in. Hier om de hoek staan van die hop on, hop off bussen. Gratis en dan kan de camper blijven staan.

Reacties

inge 02-08-2015 15:54 {{button-33196}}

:-) tot nu toe een echt relaxte vakantie dus ..... ;)

heel veel plezier voor de komende weken

Margreet Langen 02-08-2015 16:22 {{button-33202}}

Big bigger biggest, herkenbaar. Koud 's nachts zeg, dat hebben wij gekukkig niet. Veel plezier en pas op voor de wilde dieren ;-)
En vooral GENIETEN!

Hanneke en Henk 02-08-2015 16:39 {{button-33203}}

Dat zijn dan de eerste aanloop probleempjes..... Maar als alles wat vertrouwder is en je gewend bent aan Amerikaanse normen en groottes, zal het een fantastische reis worden. Have fun!

Heike 03-08-2015 09:52 {{button-33275}}

Haha, de"buren met de zuurstofflessen"....zo herkenbaar. Wij hadden dit ook niet verwacht, maar ook wij hebben deze campinggasten regelmatig zittend voor hun mega-campers gezien.
Hoop, dat jullie inmiddels wat meer vertrouwd zijn met de camper, het rijden, de techniek en straks het "lossen" bij de dump-station. Heel spannend. De twijfel of de slang goed aangesloten en de juiste hendel geopend is ...........want wie weet, straks zit je in de sh*t.
Gelukkig zijn Amerikanen heel behulpzaam, dus volop genieten!!!!!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan