Cheyenne Wyoming

Door Bert ten Oever - 04-08-2015 01:21

Vandaag een stukje gereden. Rocky Mountain NP lieten we zo tegen 8 uur achter ons. Via een prachtige route via Loveland naar Cheyenne. Uiteraard moesten we boodschappen doen bij de Wallmart. Maar daarvoor was de route ontzettend mooi. De weg liep langs de Big Thomson River. Veel bochten en steile rotsen direct naast de weg. Goed om de camper te leren kennen.

In Cheyenne konden we nog niet inchecken. We zijn dus maar met de camper de stad in gegaan. Je zag nog veel restanten van de oude cowboy tijd, zoals je die in de oude westerns ook zag. 

Uiteraard begonnen we met koffie bij de Starbucks en wat erbij. Daarna zijn we via de Centralstreet naar het oude station gegaan. Je waande je zo terug in de tijd. Er voor stond een standbeeld van vrouw. Wyoming was de eerste staat in de US waar vrouwen stemrecht kregen. 

Vervolgens zijn we naar de liquidstore gegaan. Een fles echte Amerikaanse wiskey en flesje wijn kochten we bij deze winkel. De verkoper kon zo zijn weggestapt uit zo'n spaghettiwestern.

Het Wranglerhouse had heel veel westernkleding. Vera had nog bijna een riem gekocht, maar de gesp was, zoals alles hier, veel te groot. Een paar cowboy laarzen kosten zo maar een 700 dollar. Duur, vooral als je bedenkt, dat je er bijna niet in kan komen.

Daarna zijn we met Steve een ritje door de stad gaan maken in een koets. Hij vertelde ondertussen zijn verhaal over zijn beide Belgische trekpaarden en over de geschiedenis van Cheyenne. Hij was geschiedenis leraar geweest, dus zijn verhaal was leuk om aan te horen. Mooi dat hij gebruik maakte van activerende didactieken. 

Als laatste zijn we in het Wyoming State Museum geweest, waar de geschiedenis van deze 125 jaar oude staat werd verteld. 

Naar de camping was het een minuut op 10 rijden en daar zitten we nu een wijntje en een biertje te drinken.

Morgen hebben we iets van 5 of 6 uur te rijden naar Rapid City in South Dakota.

 

Reacties

inge 04-08-2015 08:45 {{button-33372}}

waarvoor wilden jullie je inchecken?

Wat weer een mooi verhaal.

Henk en Hanneke 04-08-2015 11:26 {{button-33397}}

Misschien geen laarzen gekocht, maar dan zeker toch wel cowboyhoeden?

Margreet Langen 04-08-2015 14:08 {{button-33403}}

Nice story, een heel ander Amerika dan hier aan de andere kant, leuk hoor. cowboylaarsen kun je dan beter in nashville kopen, vanaf 300 dollar en bij Boots, when jou buy 1, get 2 free...
Goede reis met de camper vandaag. Hoe laat is het bij jullie? Hoeveel uur verschil met Nederland?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan