Mount Rushmore en Custer Statepark

Door Bert ten Oever - 06-08-2015 02:49

Vandaag, 5 augustus hebben we rustig aan gedaan. We waren pas om kwart over acht op pad om ons meteen weer in het motorgeweld te storten. Het doel van vandaag was Mount Rushmore. De vier in de rotsen uitgehakte koppen van vier presidenten, in De wereld misschien nog wel bekender als de hoes van een van de meest bekende rockbands Deep Purple. Tussen de vele motoren reden we naar boven en werden we meteen naar de RV parking geleid. Het was er aardig druk en allemaal van die motormuizen, die zo uit Easy Rider leken te zijn weggelopen. Wat een enorm kunstwerk! Heel indrukwekkend! We hebben daar de presidential trail gelopen. Een wandeling, waarbij je steeds mooie uitkijkjes had op de koppen. 

Ook hier valt het op, dat iedereen wil weten waarvandaan je komt. Tijdens de wandeling gesproken met Australiërs die via Heidelberg in de US waren beland en met een boerin uit Tennessee, die met haar dochter en kleinzoon uit LA daar aan het wandelen waren.

De giftshop was enorm en natuurlijk veel te veel keuze om wat te kopen.

Daarna hebben we koers gezet naar Custer Statepark. Daar lopen de buffelo's zo rond de camper was verteld. Nou, steile klimmen en haarspeldbochten verder hadden we alleen een hert gezien. Toen we beneden waren, bleek dat we het wildlife park nog niet eens in waren geweest. Toch nog maar meer klimmen en dalen (dat is met een camper toch wel een aparte sport). Het was de moeite waard. We zijn tot op een 100 meter van een kudde geweest. Machtige dieren. Jammer dat er maar zo weinig meer van zijn.

Uiteindelijk kwamen we weer in Custer uit, samen met die duizenden motormuizen. Toch wl een aparte belevenis. Als we dit hadden geweten, hadden we de route net omgekeerd gedaan. Het beeld en het geluid wordt tot vanavond laat weer bepaald door Harley's. 

We moeten nog eten, maar het wordt aardig donker. Wellicht toch een thunderstorm😳

Morgen staan de badlands op het programma.

Reacties

Margreet 06-08-2015 05:05 {{button-33555}}

Ik moet toch wel wat lachen om al die motoren. Kan me voorstellen dat je er op een gegeven moment wel even klaar mee bent, sterkte ermee.
Jullie zien mooie dingen....
En knap werk om met zo'n huge camper door de bergen te draaien.... doe voorzichtig ;-)

Roderik 06-08-2015 07:41 {{button-33571}}

Mount Rushmore, ook geweest, maar wij hebben alleen een foto vanaf de weg genomen en zijn.toen doorgereden...veel plezier daar nog tussen de red necks

Henk en Hanneke 06-08-2015 07:47 {{button-33573}}

Tja, die Amerikanen (vooral), die willen alles van je weten. Ze vragen nog net niet naar je inkomsten,.... Schijnt daar heel gewoon te zijn.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan