Badlands

Door Bert ten Oever - 07-08-2015 05:04

vandaag, 6 augustus, zijn we naar de Badlands geweest.  Net zo iets als de Onlanden achter Peize, maar dan anders. We zouden eerst naar Rapid City. Dat lukte ook, want anders kom je niet in de Badlands. Eerst maar even wat boodschappen doen, want je weet maar nooit hoe een en ander verloopt zo'n dag. Na de boodschappen eens even kijken waar we aan de koffie konden. Dat was nog niet zo eenvoudig. Het is wel allemaal erg groot, maar een normale koffietent hebben we niet gezien. We moesten de 90 volgen. Dat stond keurig aangegeven en die volgden we dan ook maar. Toen zagen we ook een klein beetje wat leek op huizen uit de tijd van "Het wilde westen". Op de terugweg zouden we daar een afzakkertje nemen.

De 90 verder gevolgd en op een gegeven moment reden we Rapid City weer uit. Na een paar km zagen we een bord staan met Custer Statepark erop. Dat was dus niet goed. Op zo' n snelweg is het hier gemakkelijk keren. Je gaat gewoon via een doorgang inde middenberm naar de andere kant.... We hebben toen maar wel de navigatie ingesteld op Wall. Dat zou een plaatsje zijn, wat de moeite waard was en vanwaar je zo de Badlands in kon. Na een pokke-eind rijden, kwamen daar gelukkig wel aan. Dat ging wederom via de 90, maar nu de Interstate. 

Men had ons aangeraden om te zorgen voor een volle tank, voordat je de parken in gaat. Och even tanken en je bent weer ruim 100 dollar kwijt. In Wall hebben we maar koffiegedronken en we hebben gevraagd wat er te zien viel daar. Eigenlijk was het niet meer dan een groot winkelcentrum, maar daar zaten al weer heel veel bikers. We zijn toen maar richting Badlands gegaan.

Geweldig, wat weer een mooi gebied is dat. Je rijdt eerst weer door een stuk 'niets', om een 10 mile verder toegang te krijgen tot het park. Gelukkig hadden we mijn verjaardagscadeau mee van Roderik en Yvonne. Daarmee kregen we vrij toegang. Prachtige vergezichten, maar wat veel indrukwekkender was, waren de vele canyons. De Grand Canyon is geweldig. Dit waren allemaal kleine uitvoeringen daarvan. Dit gebied is miljoenen jaren geleden ontstaan door krachten van binnenuit de aarde. Eer leefden mammoeten, krokodillen, en veel meer dieren. Menselijke beschaving is er nog niet zo lang. De indianen zaten er wel, maar die werden verdreven door de zogenaamde beschaving brengende blanken. Dat hebben ze geweten in Wounded Knee. Dat ligt in dit gebied. 

Aan de andere kant hebben ww gevraagd hoe we het snelst weer in Rapid City konden komen. We hadden de keuze uit de 90 weer nemen, maar daar hadden we niet zo'n zin in. We hebben toen gekozen voor de panoramische route via de 44. Mooi landschap, maar ruim 100 km van hetzelfde is wel wat slaapverwekkend?

In RC hebben we gezocht naar het centrum, maar dat staat nergens aangegeven. We zijn uiteindelijk maar naar het RV park gegaan om daar even te zwemmen en een biertje te drinken (of een wijntje). Inmiddels is het donker en hoor je alleen de airco van de buren en de bikers, die nog steeds aan het rijden zijn.

Morgenochtend gaan we richting Cody. Kijken we of we nog iets van Buffalo Bill kunnen waarnemen. Meer dan 600 km rijden, maar eerst gaan we proberen het grijze en zwarte water te lozen. Dat wordt weer een belevenis op zich.

O ja. We weten ook waar Old McDonald zijn farm had. Hier naast de camping. Het is trouwens helemaal een beestenboel hier. Dicht bij is een berenpark, een  reptielentuin en de konijntjes lopen hier om de camper.

 

Reacties

Margreet 07-08-2015 05:14 {{button-33662}}

Wat een ervaringen weer, erg leuk om te lezen...
Er gaat wel heel veel in die camper van jullie, want wij weten dat het hier niet duur per gallon is...
Veel plezier maar weer!

inge 07-08-2015 08:05 {{button-33674}}

zijn jullie dan morgen de bikers kwijt?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan