Van Cody naar Yellowstone

Door Bert ten Oever - 11-08-2015 19:36

Vandaag lekker rustig aan gedaan. We hoefden maar twee uur te rijden naar Fishing Bridge in Yellowstone. In Cody zelf zijn we nog even wezen wandelen. Leuk stadje met veel dure winkels. We zouden even een half uurtje kijken, maar dat werd wel wat meer. De voorkant van de huizen doet sterk denken aan hèt Wilde Westen. Alleen zijn de huizen nu wel van steen.

Langs het Stampede Rodeo Stadium verlieten we rond de middag Cody. Meteen werd het landschap wat meer golvend. 

Bij de ingang van het park moet je toegangsbewijs gecheckt worden en moet je de pas laten zien. We werden welkom geheten door een jonge ranger, die ons ook meteen vroeg of we informatie over het park wilden. Een goede kaart is nooit weg.

De lucht betrok steeds meer en het begon te regenen. Niet de hele tijd heel hard, maar wel zo, dat de ruitenwissers geregeld aan moesten. Een enorm stuk van het park waar we door reden was verbrand. Kilometers stonden alleen maar staken op de berghellingen. Naargeestig, zeker met die regen. We vroegen ons al af, of dit nu Yellowstone was. Na het passeren van de Absaroka bergrug daalden we af naar het meer, waar de camping moest zijn. Die was er ook wel en we vondenhem dan ook heel snel.

De jongen die ons inschreef was niet zo heel erg vriendelijk. Hij wilde ons van alles extra laten betalen. Een waterstop en een speciale aansluiting voor de grijs en zwart water dump. Gelukkig hebben we dat niet genomen.

We kregen een plekje achteraan op de camping. Lekker rustig, maar eg nat. De toegangsweg was een en al plas. Na de camper neer gezet te hebben, zijn we even gaan lopen naar de bridge. Niet veel te zien, maar het was wel de Yellowstone River. De generaal store was een enorm gebouw met veel activiteit. Overal waarschuwingsborden over beren.

We hadden in Cody een poging gedaan om een bustrip te regelen, maar aangezien we geen WiFi hebben, konden we niet checken of het gelukt was. Bij de receptie kwamen wij niet voor op de lijst. Dus dan zelf maar een tocht maken.

En wat was het koud deze nacht. Het vroor nog net niet.

Reacties

Margreet Langen 12-08-2015 05:24

Jammer van de regen Bert en Vera. Soms is het wel lekker dat het even afkoelt. Ik weet niet hoe warm het overdag bij jullie is. 's Nachts dus echt wel koud. Brrr. Beren komen misschien nog, maar kijk maar uit, wij kunnen uit ervaring zeggen, dat het niet erg fijn is zo'n beest tegen te komen en opeens oog en oog met een Black bear te staan. Veel plezier maar weer in Yellowstone!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan