Tocht van Vernal naar Moab

Door Bert ten Oever - 14-08-2015 03:48

Na een redelijk koele nacht hebben we eerst vanochtend de tanks geleegd. Vers water ingenomen, nadat de zwarte en grijze tanks waren geleegd. Eerst zouden we even in Vernal zelf kijken. We moesten weer wat proviand inslaan voor vandaag en morgen. Prima supermarkt in dit stadje. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor. Een opgezette Vietnam helikopter middenin het centrum, veel leegstand inde winkels (ook hier dus), een koffietent en heel veel fleurige bloembakken. 

Na de koffie eerst maar eens op zoek naar de dinosaurussen waarvan het stadje bekend is. Beiden hebben we eigenlijk niets met dino's, maar we wilden toch even gaan kijken bij het Dinosaurus Monument. Van de weg af en een smal weggetje in. Het zou een mijl of zeven zijn. Dat klopte ook wel aardig. Het was een NP, zodatmijn verjaardagscadeau weer goed dienst deed. Een bezoekerscentrum met de nodige informatie en een soort treintje dat je naar boven bracht. Je kon ook lopen, maar als het gratis is, waarom zou je dan gaan lopen? Boven was een grote rotswand met overblijfselen van veel dino's, die hier eens leefden. Het schijnt dat er een vijfhonderd bij elkaar lagen om te sterven. Sommige dino's zijn snel met een laag zand bedekt en zijn ook heel terug gevonden. Andere zijn door d rivier de hier stroomt door elkaar gehusseld. Toch indrukwekkend om die resten van miljoenen jaren geleden te kunnen zien en zelfs te kunnen aanraken. We hebben de trail wel naar beneden gelopen. Al met al was het zeker de moeite waard. Het as inmiddels wel al twaalf uur en we moesten nog ruim 330 km rijden. Over een snelweg is dat niet een probleem.

Het eerste stuk ging nog wel redelijk, maar toen kwam er een stuk, waarbij de hellingen veel steiler waren dan Alpe d'Huez en ook de afdalingen waren zeer steil. Maar goed dat er een lage giering op de camper zit. Dan heb je wat meer trek- en klimkracht. Dat was wel even zweten voor de motor en voor ons zelf. Gelukkig werkte de airco goed.

Maar wat weer veel verschillende landschappen. Eerst in Utah en vervolgens via Colorado weer naar Utah. Bergen, hoogvlaktes, rotsformaties, woestijn, nauwe en brede dalen, droge rivieren. En altijd maar die kaarsrechte wegen. Fantastisch allemaal. We hebben nog geen moment spijt van deze reis.

Nu zitten we in Moab. Bij de NP's Arches en Canyonland. Hier blijven we twee dagen. De zo'n zakt nu achter de rotsformaties van rode steen en kan het wat afkoelen. Eigenlijk is dit een oase in de woestijn. Het alarm in de camper ging net af. Zal wel te warm zijn. We moeten nog eten. Het ruikt in ieder geval weer goed

Reacties

inge 14-08-2015 08:53 {{button-34273}}

weer bedankt voor het spannende verhaal!!En veel plezier verder.

Hans & Alie 14-08-2015 09:17 {{button-34277}}

Fijn dat jullie het zo geweldig mooi hebben, leuk de beschrijvingen te lezen.
Wat ook te zien is aan de fantastische landschapsfoto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan