Black Canyon of the Gunnison

Door Bert ten Oever - A long time ago

Maandagavond zijn we naar de Diamond Belle Saloon geweest. Het beloofde spektakel te worden. Bij binnenkomst zat het aardig vol. Toen we aangaven, dat we ook wat wilden eten, werden we naar boven geloodst. We kregen een tafel tegen de achterkant. Dan kon je echter niets zien van hetgeen zich beneden zou afspelen. Even later kwam er een tafeltje aan de rand van het balkon vrij. De beste keuzen volgens de jonge dame die ons bediende.

We hebben daar lekker gegeten en als klap op de vuurpijl kwamen er twee outlaws binnen. Een hoop geroep om niets. Toen de sheriff ook ten tonele verscheen, werd er nog wat meer geroepen, vooral door de sheriff. Uiteindelijk mondde het uit in een gunfight op straat. Uiteraard schoot de sheriff beide outlaws neer. Gelukkig was het spel en stonden ze even later weer op.

Durango was een leuk stadje.

De andere morgen zijn we op tijd vertrokken richting Black Canyon. Onderweg kwamen we in Silveton. Prachtig oud stadje in de bergen, dat nog helemaal in oude glorie was. De stoomtrein uit Durango hebben we zien binnen komen. Echt leuk om te zien. Daarna hebben we het museum bekeken om vervolgens veder te rijden. Wat weer een geweldige route. Hoge bergpassen. Steile afdalingen. Angstzweet inde handen. Uiteindelijk kwamen we in Black Canyon of the Gunnison. Een camping boven op de berg met alleen elektriciteit. Geen douches of wasbakken en de wc was een wc-pot boven een gat. Een beetje ongebluste kalk erove en doe je boodschap maar........

Wat een adembenemend gezicht is deze Canyon. Woorden schieten te kort. Beneden stroomt de Gunnison River. Je kan daar echter niet komen. Je kan alleen inde diepte kijken. En het is diep.....

De muil deer stonden gewoon bij je camper te grazen. Je kon ze op een afstand van twee meter rustig bekijken. Je moest wel oppassen, dat je niet tussen de moeder en de kalfjes kwam. Dan kon er een probleem ontstaan.

Woensdag hebben we een trail gelopen. Vera voorop. Die moest de mogelijke beer opvangen...... Ze hadden namelijk een probleembeer daar. We hebben hem niet gezien. Verder hebben we rustig aangedaan. De hele South Rim gereden met prachtige uitkijkpunten.

Beide avonden was er een rangerprogramma. Dinsdag ove de parken in het algemeen en woensdag over de sterren. De sterrenhemel we prachtig. Er zijn daar geen lampen, dus het beeld wordt niet vergroebeld dor licht. Prachtig!

Vandaag hebben we een prachtige route door de Rocky Mountains gevolgd naar Denver. Morgen de campe inleveren en dan de stad in.......

Reacties

Margreet Langen A long time ago

Hoi bert en vera, Gebiet van jullie laatste dagen in the states! Wat een mooie reis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan