The Black Hills

Door A.F.M. Deelen - 22-07-2015 14:51

2015 07 21

 

Voor de indianen waren The Black Hills vroeger heilige grond, tot er in 1874 goud werd gevonden door Generaal George Amstrong Custer. Vanaf dat moment stroomden de blanken toe en hadden de indianen het nakijken. In dat gebied gingen wij vandaag enkele mooie autoroutes rijden. We begonnen bij Lake Sylvan, een mooi meertje dat voor een deel omsloten werd door indrukwekkende rotsformaties. Wij liepen er omheen. Even later vervolgden wij de Needles Highway. De weg heeft deze naam te danken aan de vele, als naalden omhoog priemende, rotsen. We liepen het Cathedral Spires trail, waar we ook van die naaldachtige rotsformaties aantroffen.  Na ongeveer twee uurtjes te hebben gelopen, waren we weer terug bij de auto. Na de Needles Highway, kwamen we op een andere ‘scenic route’: de Wildlife Loop Road. Hier zouden we dus wilde dieren moeten zien. Het landschap was ondertussen veranderd van bossen met hoge rotsen, in een zacht glooiend heuvellandschap. Terwijl we de hoop op wildlife eigenlijk al hadden opgegeven, stuitten we op een kudde bizons. We zagen deze indrukwekkende beesten op enkele meters afstand van de auto! Hoewel dit gefokte dieren waren, feitelijk niet echt wild dus, was dit toch echt een belevenis! Even later was Wildlife Loop Road weer ten einde en begonnen we aan The Iron Mountain Road. Dit was gewoon een mooie weg door de Black Hills, met enkele kleine tunneltjes en de zogenaamde Pigtail bruggen. We dronken koffie bij een winkel, gezeten in een schommelstoel en met uitkijk op het berglandschap. Dit was vakantie! De Iron Mountain Road eindigde vlakbij Mount Rushmore. We besloten daar nog eens heen te gaan, ditmaal om de diverse tentoonstellingen over het beroemde beeldhouwwerk te bekijken en meer te weten te komen over beeldhouwer Gutzon Borglum. We moesten ons zelf uiteindelijk naar huis sturen, zo interessant was het allemaal. We dineerden in een steakhouse in Rapid City, vlakbij ons hotel. Tijdens het wachten op een tafel, wees een klant ons erop dat Kevin Costner hier aanwezig was. We zagen hem van een afstandje, maar eigenlijk kon het iedereen zijn geweest. Zou hij ook zo’n mooie dag hebben gehad als wij?

Reacties

Marjon 22-07-2015 15:16 {{button-31907}}

Wat een belevingen! Echt gaaf. Helaas was mijn dag niet zo spannend. Veel plezier nog jullie😘

Rob Uitenhoven 22-07-2015 17:22 {{button-31925}}

Heel gaaf Helmi en Antonie!

Leuk om alvast een soort preview te lezen voor iets wat we zelf gaan meemaken komende weken :-)

Mooi he die Bizons! Wacht maar tot je het rondje Yellowstone gaat doen en daar door de Wildlife Valley rijdt. En ook in Grand Teton en Glacier is van allerhande Wildlife te zien.

Enne, doe Kevin Kostner de groeten als jullie hem nog zien. Misschien een deel 2 aan het opnemen van Dances with Wolves? :)

Petra 22-07-2015 17:56 {{button-31929}}

Hoi, wat veel gezien op 1 dag! Wat een belevenis!

Peter Leijssen 22-07-2015 20:22 {{button-31945}}

Wat een begin! Dit kan alleen maar mooier en beter worden! Ik wacht met spanning op de volgende blog! Heel veel plezier!

Fried 22-07-2015 23:55 {{button-31977}}

Custer en Kostner, als dat maar samen door één deur kan. Zie uit naar het volgende bericht!

Bernadet 24-07-2015 13:08 {{button-32203}}

Wat een prachtig verhaal. Smaakt naar meer!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan