East Glacier

Door A.F.M. Deelen - A long time ago

Vandaag staat de rit van Yellowstone naar het veel noordelijker gelegen Glacier National Park op het programma. Het is een rit van ongeveer 6 uur, dus we zorgen er voor bijtijds te vertrekken. Onderweg liggen twee zogenaamde ‘ghosttowns’, uitgestorven stadjes waar alles is achterlaten. Daar willen we wel enkele uurtjes tijd voor maken. Eerst komen we door Virginia City, dat bepaald niet uitgestorven is. Het is nog vroeg in de ochtend, dus druk is het er ook niet, maar het is gewoon een bewoond dorp. Wel zien we enkele fraaie, historische pandjes aan de doorgaande weg liggen, zodat we snel de auto parkeren. We kunnen nu nog foto’s maken zonder te worden gestoord door andere bezoekers. Daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Mede daardoor vinden we Virginia City de moeite van het omrijden absoluut waard. Enkele kilometers verderop ligt Nevada City. Ook dit is niet echt een spookstadje. Het is eigenlijk een groot openlucht museum, vergelijkbaar met Bokrijk of Arnhem. Na de entree te hebben betaald, kun je de oude, houten, gebouwtjes van dichtbij bekijken. Onnodig te vermelden dat de camera weer overuren maakt. Helaas kunnen we niet al te lang blijven, want we hebben nog veel kilometers voor de boeg. De meeste daarvan leggen we af op wat wij ‘provinciale wegen’ zouden noemen. Ze zijn hier alleen wat breder, een stuk rustiger en vele malen langer. Daardoor mag je er ook wat harder rijden, 70 mph. Je komt hier minder auto’s tegen dan op onze A2 om 02.00 uur ’s nachts. Kilometers lang rij je door een dor heuvellandschap. Dat de vele runderen hier toch hun voedsel weten te vinden, is eigenlijk onvoorstelbaar. Tegen 17.45 uur arriveren we dan eindelijk in East Glacier, waar we eerst de inwendige mens gaan verzorgen. Even later rijden we voor een eerste indruk naar Two Medicine Valley. Onderweg spotten we een beer in de berm, wat al meteen een ongemakkelijk gevoel teweeg brengt. Hopelijk blijft hier verder bij en treffen wij elkaar niet weer.

Reacties

Petra A long time ago

Wat een mooie foto's! En jullie zien dit in het echt!

Rob Uitenhoven A long time ago

Mooie verhalen weer! Wat genieten jullie toch ook :-)

Zie dat het gelukt is met wat nieuwe foto's erop zetten, ziet er allemaal weer even gelikt uit!

Veel plezier nog in Glacier en zal duimen dat de Going to the Sun road weer open is voordat jullie weer weg zijn daar. Die moet je hebben gereden!

Peter Leijssen A long time ago

Urban in the USA?? Blijf vooral je blog schrijven! NEt of we op achterbank zitten!! Benieuwd naar de foto`s die jullie hebben hoor!. Geniet er nog van Helmi en Antonie!

ria A long time ago

Is dit jullie Ponderosaranch? Mogen wij ook eens komen logeren? Groetjes,hou doe!

Jan Slaats A long time ago

Hallo luitjes,

Lees jullie reisverslagen, iedere keer als ik aan m'n PC zit. Dit worden natuurlijk weer bergen met foto's en straks weer een groot fotoboek!

Geniet van al het mooie,

Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!