Estes Park 2

Door A.F.M. Deelen - 10-08-2015 04:20

Eindelijk eens een dag waarop we niet vroeg weg hoeven. Pas om 08.30 rijden we weg, naar Rocky Mountains National Park. Dat bevindt hier zowat om de hoek, zodat we een kwartier later al in het park zijn. We laten ons door een ranger van het Visitor Centre uitleggen wat we zoal kunnen doen in twee dagen. Ze adviseren ons om naar Bear Lake te gaan, een mooi bergmeer. Daar liggen nog enkele andere meertjes, waar niet al te lange trails naar toe leiden. We besluiten dat te gaan doen. We moeten de auto parkeren op een groot parkeerterrein, ver van Bear Lake vandaan. Een gratis pendeldienst brengt ons er dan heen. Dat blijkt een goede oplossing, want het parkeerterrein bij Bear Lake staat al helemaal vol. Het is nou eenmaal een populaire wandeling, zeker op zondag als de mensen uit Denver massaal de bergen in trekken. Het blijkt inderdaad erg druk te zijn op het pad. Vele gezinnen ondernemen de toch naar boven, het is een drukte van jewelste. Om Bear Lake te zien hoef je nauwelijks te lopen, maar voor Dream Lake en Emerald Lake des te meer. Echt ver is het niet, maar het pad loopt aardig op. Daardoor is dit best vermoeiend, te meer omdat we ons op grote hoogte bevinden. Regelmatig moeten we even stoppen om de hartslag naar beneden te krijgen. Emerald Lake, het uiteindelijke einddoel, is mooi. Helaas is er nauwelijks een goede foto van te maken, want het is er druk. Mensen klimmen op alle rotsen en willen allemaal op de foto. Na een korte pauze gaan we weer naar beneden. Na een minilunch, die bestaat uit stokbrood met sardientjes, lopen we nog naar Alberta Falls. Ook hier krioelt het van de mensen die zo nodig overal op moeten klimmen. Soms hou je gewoon je hart vast, als je ziet hoe kleine kinderen klimmen en klauteren. Dit is natuur, geen speeltuin! Eenmaal beneden laten we ons met de gratis shuttlebus nog naar Sprague Lake brengen, dit omdat hier mooie foto’s van te maken zouden moeten zijn. Hier kunnen we via een gemakkelijk grindpad helemaal om het meer heen lopen. Aanvankelijk is het helemaal niks met de foto’s, maar gaandeweg wordt het beter. Als we ook dit meertje aan ons palmares kunnen bijvoegen, gaan we terug naar de auto. We stoppen nog even bij het Moraine Visitor Centre, dat we vrij snel hebben gezien. Nog steeds zijn we niet ver van ons hotel verwijderd, zodat we tegen 17.00 uur weer terug zijn. Nog even relaxen voordat we gaan eten. Hierna strepen we onze 23e vakantiedag af.

Reacties

Peter 10-08-2015 07:38 {{button-33947}}

Kan me jullie gevoel aangaande al deze mensen heel goed voorstellen. Dan zou je best eens willen dat je alleen op de wereld was, voor eventjes maar.

Marjon 10-08-2015 07:55 {{button-33949}}

Dank voor weer een mooi verhaal. Vandaag gelezen vanuit mijn bed in Saalbach. Hier is het nu erg heet 37 graden. Ook wij passen onze plannen aan en besluiten vandaag de bergen in te gaan. Geen stad vandaag helaas. Wij wensen jullie nog een paar mooie dagen toe. Ik ben erg benieuwd naar de foto's. Verhalen waren erg leuk om te lezen. Jullie moeten genoten hebben van deze reis. Groeten van de buurtjes.

Marjon 10-08-2015 07:55 {{button-33950}}

Dank voor weer een mooi verhaal. Vandaag gelezen vanuit mijn bed in Saalbach. Hier is het nu erg heet 37 graden. Ook wij passen onze plannen aan en besluiten vandaag de bergen in te gaan. Geen stad vandaag helaas. Wij wensen jullie nog een paar mooie dagen toe. Ik ben erg benieuwd naar de foto's. Verhalen waren erg leuk om te lezen. Jullie moeten genoten hebben van deze reis. Groeten van de buurtjes.

ria 10-08-2015 21:08 {{button-33992}}

Leuke vent die Ranger!

A.F.M. Deelen 11-08-2015 02:29 {{button-34009}}

Marjon: een hele fijne vakantie gewenst vanuit Denver, Colorado. Ook aan Patrick en Kim natuurlijk. Hopelijk genieten jullie net zo veel als wij hebben gedaan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan