Cranbrook-2

Door Jakob de Vries - A long time ago

Vandaag ga ik er echt even voor zitten.... In tegenstelling tot eerdere snelle blogmomenten nu toch  een wat langer blog. Het bloggen zit nog niet echt in het bloed en de website vind ik nog niet zo geweldig beheersbaar, maar toch, we zetten door.

Gisteren de grens met Canada gepasseerd en we zagen al meteen een aantal reuzenreeën, volgens mij noemen ze die deer. We konden één exemplaar goed fotograferen want hij bleef aardig stil zitten. (zie foto)

Vandaag een dag op dezelfde stek, heerlijk om even niet verder te hoeven en we zitten in een B&B genaamd End of the Road en die maakt zijn naam wel waar. Het is er erg rustig en dat ligt ons wel. Na al het gebabbel met de familie, hoe leuk ook, is het nu tijd voor rust. Terwijl Jaap lekker in de zon een boekje op het terras leest, maak ik een wandeling met de hondjes. Ari en Hurley en ze luisteren aardig. Het is een prachtige boswandeling en de hondjes gaan braaf mee. Heel gezellig, zo'n wandeling en de omgeving is natuurlijk pinewood. (zie 2 foto's). Ik moet zeggen dat ik nog wel even heb wakkergelegen van de beren, want wat als je er één tegenkomt?? Ik kreeg echter van de locals het advies om me geen zorgen te maken, zij hadden er ook nog nooit één gezien in dit gebied. En ach, als je zo in het bos loopt, dan vergeet je de nachtelijke angsten al gauw want het lijkt wel een beetje op Nederland. En daar is ook nog zelden een beer gezien... Toch staat op de borden die naar het gebied verwijzen wel een opmerking over de beren. (zie foto) Voor Tim nog een foto van de stenen gemaakt die hier alover te vinden zijn. De paden liggen er bezaaid mee. Misschien kan hij ons vertellen welke steensoort het is en wanneer die  gevormd is?

De middag hadden we een heerlijke fietstocht gepland, langs een oude treinrails naar een pittoresk stadje. Dat liep echter anders, want op weg er naartoe brak de hemel open en het bleef maar doorregenen. Jammer, want we hadden graag een eind gefiets. Dan maar de supermarkt ingegaan. Superstore, zie de foto bij het vorige bericht. Je weet niet wat je ziet, op de parkeerplaats kijk je je ogen al uit. Alleen al vanwege de  pickup-trucks die je in Nederland niet ziet. En dan nog in in XXL-formaat. Ze houden hier van groot. Op de snelweg zagen we ook onze stadsbussen, hier als camper vermomd, met aan de trekhaak de auto. Je wilt je toch kunnen verplaatsen als de camper een plekje heeft, nietwaar? Afijn, in de supermarkt gekomen keken we onze ogen uit naar de ongelooflijke hoeveelheden en de enorme keuze die er is. Mijn oog viel op de wilde zalm, die wilde in wel eens proberen, want de zalm van AH, die is natuurlijk gekweekt, dus hoera, eindelijk de echte. Er is hier natuurlijk veel keus in de vis. (zie 2 foto's) Voor belangstellenden; er is ook een foto van onze boodschappenwagen met alles wat we vandaag kochten. Vooral de grote frambozen vallen erg in de smaak. We hebben de dag nog even op ons terras kunnen doorbrengen maar zijn ook daar door de regen gedwongen de plannen bij te stellen. De volgende dagen beloven hogere temperaturen. We gaan richting 30, maar wij gaan naar de bergen en daar zal het vast wel koeler zijn. Nu zitten we op 1200 meter, maar daar komt zeker nog wel 1000 meter bij.

wordt vervolgd...

 

Reacties

Elsbeth en Jankees A long time ago

Klinkt prachtig! En de foto's zien er ook mooi uit. Wij hebben het heerlijk in Budapest. Geen prachtige bossen of angst voor beren alleen. Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!