Clearwater - Whistler

Door Jakob de Vries - A long time ago

Valemount – Whistler

Ach, het was toch wel bijzonder, de laatste accommodatie. Nog nooit eerder in zo’n ruige omgeving overnacht. Werd bijna door een hond (schapenhond) in mijn been gebeten, omdat die mij vrij agressief benaderde maar net op tijd kwam de eigenaar om de hond te laten zien dat ik ‘goed volk’ ben.

Beren….ja eindelijk…

Op onze weg naar Whistler (een rit van zo’n zes uur) toch beren gezien. Eerst een kleintje, toen een  hele grote met een kleintje in de achterhoede. Die was echt indrukwekkend groot.  Dit was langs de weg, vlakbij Pemberton, we reden te snel om foto’s te kunnen maken, maar natuurlijk wel leuk dat we in het land van de beren ook zelf beren gespot hebben. Het doet me denken aan al die vakanties naar Noorwegen waarbij je nooit een eland zag, nou dit keer dus wel beren.
De weg naar Whistler was prachtig, omdat het bergachtig is, maar ook vanwege de afwisseling. Het landschap veranderde van hoge bergen met gletschers in iets lagere bergen met lieflijk stromende gletscher rivieren, opaalblauw, die ons de hele route begeleidden. Om uiteindelijk  toch ook weer bij de hoge bergen met gletschers terecht te komen. Ook hier weer nergens grote afvalbakken en op veel plekken geen picknickgelegenheid vanwege de vele beren die je in dit gebied hebt. Lopend of lunchend wil je ze natuurlijk niet tegenkomen, vandaar dat je hier in de natuur geen sprankje afval vindt. Langs de weg staan dan ook overal borden dat het dumpen van afval een straf van minstens 1400 euro oplevert.

Whistler is erg toeristisch. Je ziet erg veel jonge mensen (80%) en we hebben, bij onze eerste wandeling door de stad, het gevoel dat we in de verkeerde film zitten. Het is een skigebied, waar in 2010 de winterspelen werden gehouden, dus een mondain gebied met veel luxe winkels en veel mooie jonge mensen. Ook veel mountainbikers. Er zijn liften die vier fietsen meenemen de berg op en erachter een stoeltjeslift met vier zitplaatsen. En dan weer vier fietsplaatsen, gevolgd door vier zitplaatsen. Het mountainbiken is hier dus heel erg populair. Ik hoop dat een foto het gevoel van de stad een beetje weergeeft. De bouw suggereert dat alles in een keer neergezet is, ik vind het erg bijzonder.

Onze vrije dag – dat betekent niet reizen – besteden we aan een tocht in de bergen. Er is hier een peak-to-peak gondola en dat willen we wel eens meemaken. Daarbij ga je inderdaad niet omlaag en ook niet omhoog maar horizontaal van de ene naar de andere piek. Onze gastvrouw is erg voorkomend en tipt ons qua bergwandelingen en welke liften te nemen. Het mondt uit in een geweldige dag. Wat is het toch mooi om in de bergen te wandelen met uitzicht op gletschers. Het is echt fascinerend en ik hoop dat de foto’s die bijgevoegd zijn dat beeld over kunnen brengen. Een heerlijke dag die we afsluiten, in onze B&B, met wilde zalm en een frisse salade. Oja met een wit wijntje natuurlijk. We hebben onze workout vandaag wel weer gehad….
Tjonge, wat een prachtig land. Morgen trekken we door naar Vancouver Island. Daar hopen we walvissen en orca’s te zien. Wie weet of dat gaat lukken…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!