Whistler - Nanaimo

Door Jakob de Vries - A long time ago

Whistler - Nanaimo      

Naar Vancouver Island….

Extra vroeg opgestaan, we wilden de boot van 12.50 halen en er al om 10.30 zijn, zodat we zonder een preboeking toch nog mee zouden kunnen op de boot van 10.30. We hoopten dat we in ieder geval nog een boot op die dag zouden kunnen halen, omdat we op de website zagen dat de meeste overtochten al volgeboekt waren. 25% van de kaartjes wordt niet vooraf geboekt, dus daarvoor ga je in de rij staan. Zo ook wij. Maar wie schetst onze verbazing….we komen m 10.20 aanrijden en mogen nog met de boot van 10.30 meevaren. Tja, het zat ons vandaag wel even heel erg mee. Heerlijk gevoel geeft dat. Het eerste dat we na afvaart zagen was een walvisvin. Echt waar, op de veerboot, zo’n 20 meter van ons af en het was er echt één. Meteen het fototoestel in gereedheid gebracht, maar zo werkt het helaas niet. Hij kwam niet weer boven, dus voorlopig blijft het bij deze ene keer. We kregen door de vroege overtocht nog even de tijd om de omgeving te verkennen en hebben in de avond een soort braderie (summer by the sea streetmarket) bezocht met veel zelfgemaakte dingen. Daaronder ook maaltijden en die hebben we op een papieren bord, staand staan opeten, dat was erg leuk. Ik heb nog een steen  gekocht uit Canada, een hanger als aandenken aan deze reis. Wie weet vind ik het thuis ook nog leuk, want we zijn nu toch wel aardig in de Canadese mood. Jaap heeft een hoed gekocht, staat hem goed, hij laat zijn baard staan, dus dat ziet er ruig uit samen.

Ons verblijf hier tussen de Canadezen bevalt ons heel goed. Ze zijn vriendelijk, nieuwsgierig, zeer behulpzaam en rustig in de omgang. Op ons komen ze over als eerlijke mensen en als ze horen dat je uit Nederland komt, dan komt er vaak verbazing, dat ze veel Nederlanders zien in de vakantie en dat ze nog voorouders hebben die uit Nederland komen. Dat geeft ons het idee dat Nederland en Canada nog steeds verbonden zijn.

We zijn nu alweer op de helft van onze reis, wat hebben we tot nu toe al veel meegemaakt. De highlights zijn toch wel het huwelijk, de glacier higway, de reis naar Whistler door heel ander landschap en de wandeling van gisteren, met zicht op de vele gletschers. Het wandelen in de bergen verveelt nooit, we vinden het een voorrecht om dit allemaal mee te maken.

Wordt vervolgd…

Reacties

Olga A long time ago

Zo leuk om jullie reis op deze manier te volgen. Prachtige foto's ook! Whistler ziet er erg anders uit in de zomer trouwens :-)

Jakob de Vries A long time ago

Ja, we zijn erg onder de indruk van dit oord dat toch ook wel erg mondain is. Benieuwd hoe het in de winter is, en dan die steile pistes, dubbel zwart komt ook voor? We zagen het vanuit de liften al, wel erg steil voor ons.
Tjonge, wat maken we veel mee. Dit is een reis van erg veel indrukken.

Jakob de Vries A long time ago

Voor Jakob de Vries mag je bij dit blog ook; Wilma Wolf lezen, hoor....
Jaap verzorgt de foto's (nog wel een heel gedoe met verkleinen en uitzoeken) en ik doe de teksten. Goede samenwerking, vinden we.

Jakob de Vries A long time ago

Voor Jakob de Vries mag je bij dit blog ook; Wilma Wolf lezen, hoor....
Jaap verzorgt de foto's (nog wel een heel gedoe met verkleinen en uitzoeken) en ik doe de teksten. Goede samenwerking, vinden we.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!