Nanaimo - Campbell River

Door Jakob de Vries - A long time ago

Nanaimo – Campbell River

Vandaag Nanaimo verlaten. Ons B&B bevond zich in een erg groot huis en de host was een bejaarde meneer. Ik schat ongeveer 72. Bij binnenkomst rook het heel erg naar hond, was het niet echt opgeruimd, en lag er een mevrouw op een matras op de grond.  Onze kamer was echter heel fris en had een uitzicht op de zee. Maar dan wel even over de daken van de huizen ervoor heenkijken…
Wat bleek; deze meneer moest zich zonder vrouw redden, zij was namelijk door de rug gegaan en hij moest nu bedden opmaken en stofzuigen en de was doen. Geweldig hoe hij dat deed, en steeds met een grote glimlach.

We vervolgden onze weg naar Campbell River. De weg langs de kust was voor ons het meest aantrekkelijk, ook omdat de reis nu maar 120 km was. Maar eerst nog even langs de WalMart. Die is om de hoek, dus even zien hoe dat er van binnen uitziet. Tja, wat zal ik zeggen, toch wel erg ongezellig. Je komt binnen bij de multomappen, kijkt vooruit en ziet het fruit en daarnaast t-shirts en andere kleding. En dat alles onder het neonlicht. Nee, het was leuk om even te zien, maar dan ook maar weer snel verder gegaan.

Ook nog even bij een opvang van wilde beren en roofvogels langsgegaan. http://www.niwra.org/
Was wel leuk, maar weinig beren gezien en alleen de zeearend (adelaar) in een kooi. Het is een dierenopvang en ze beschermen de dieren tegen teveel pottenkijkers, maar dat is ook wel weer te begrijpen. Wel werd ons duidelijk dat wij in het weiland, een paar dagen geleden, een grizzly hebben gezien. Die is namelijk veel groter dan de zwarte beren.

Morgen staat een wildlife tour op het programma. Dat is een boottocht met een zodiac waarbij je langs de eilanden die voor de kust liggen, op zoek gaat naar alles dat beweegt. Wie weet….
http://campbellriverwhalewatching.com/4-hour-wildlife/

Wordt vervolgd…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!