30-7 San Francisco

Door MELB - A long time ago

Vroeg wakker om naar de stad toe te gaan. San Francisco!!

Stukje gelopen naar de Ferry, want ja we zijn met de Ferry boot naar het midden van San Francisco gegaan. Super leuk was dat!

Aangekomen op Pier 1 moesten we helemaal naar Pier 39 lopen, want daar zouden we fietsen kunnen huren. Was nog best ver... 

Bij Pier 39 lekker ontbeten bij een super leuk restaurantje! Daarna beetje rondgelopen bij de winkeltjes en natuurlijk snoepjes gekocht... (papa wou dat natuurlijk haha)

Daarna moesten we nog een heel eind lopen, want we wouden elektrische fietsen. Toen kwamen we der achter dat Bram geen elektrische fiets mocht, omdat hij te jong was. Dus Bram op een normale fiets... 

Toen langs het strand naar de Golden Gate Bridge toe gefietst en echt overal chinezen!!! Niet normaal joh en mensen die niet kunnen fietsen. Net zoals onze uitwisselingen, Carmen Sien en Ilke, haha.

Op de Golden Gate Bridge was het heel erg mistig. Zoals verwacht, jammer genoeg. We hebben hem niet helemaal over gefietst, want we wouden ook nog naar Lambard Street. Dat is een heel steil straatje die zigzaggend naar beneden gaat met aan allebei de kanten hele mooie bloemen. Het was natuurlijk ook heel steil omhoog daarnaartoe dus Bram was een beetje bekaf, maar we zijn het straatje wel met de fiets afgegaan. Echt zo vet!!

Toen we de fietsen hadden ingeleverd, kwamen we een Ben & Jerry's tegen dus ja, daar moesten Bram en ik een ijsje eten.... Was wel heel lekkerrr!!

En toen 's avonds was Alcatraz aan de beurt!! We hadden een avondtour dus dat was extra speciaal. Voor degenen die niet weten wat Alcatraz is: een eiland waar een gevangenis opstaat, heel makkelijk gezegd. Dus we moesten er weer met de Ferry heen! Jippie!! We vaarden of voerden (geen idee...het is vakantie) om heel het eiland heen en dat doen ze alleen met een avondtour dus dat was extra leuk.

Op het eiland staan bijna allemaal vervallen gebouwen, maar het gaf wel echt indruk op je! Als je erover na gaat denken, wordt het nog griezeliger en het werd ook schemerig.. We kregen een audio Tour door het gebouw. Omdat het een avondtour was, was het ziekenhuis ook open. Alles wat je zag, gaf een ander indruk. De cellen en de appartementen van de families van de bewakers. Hun kinderen leefden ook gewoon op het eiland en speelden daar alleen ze gingen wel op het vaste land naar school. Raar als je erover nadenkt... In een heleboel steden kennen ze sneeuwdagen, maar op Alcatraz kenden de kinderen foggy days. Dus dagen waarop het te mistig was.

Het was alleen super koud daar dus toen we het hadden gezien, gingen we weer terug, want het werd donker en ja, je wil niet op Alcatraz achterblijven... Haha, ze tellen iedereen hoor!!

Toen in de camper terug, lekker Apple pie gegeten van de organic store! Haha we hadden boodschappen gedaan en toen terugkwamen, kwamen we erachter dat een organic store was.... Heel lekker, huhuh... Maar taart was te eten gelukkig!

 

Groetjes,

Lara

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!