Yellowstone - de proloog

Door T. Geldof - A long time ago

We hebben een paar dagen niets van ons laten horen, en dat kwam vooral (zoals al aangekondigd) omdat we wat rust hebben genomen. Wel zijn we in Buffalo nog naar een museum geweest over de geschiedenis van de streek, en hebben we gezwommen in een groot en gratis openluchtzwembad midden in Buffalo.

De dag daarna zijn we naar Cody gereden, dat wel de poort naar Yellowstone genoemd mag worden. Op de aankomstdag moesten we schuilen voor regen, hagel en onweer, maar zijn we nog wel heerlijk uit eten geweest (bedankt Gonny en Rob!).

Gisteren was weer een stuk bijzonderder. In Yellowstone zelf was nog geen plek op de campings (vandaar dat we in Cody zitten), maar daar hebben we ons niet door laten weerhouden en hebben Yellowstone alsnog alvast een dagje bezocht. Je kunt twee rondjes rijden, en we hebben de grootste gisteren gedaan. Tijdens dat rondje zie je de stoompluimen al van ver aankomen, en ter plekke zie je dat die stoom uit diepe gaten en kraters in de grond komt: de geisers. We hadden mazzel, want de grootste geiser (Old Faithful) stond op het punt van uitbarsten toen we aankwamen.

Maar het hoogtepunt moest toen nog komen. Vanaf het moment dat je het park inrijdt, word je om de oren geslagen met waarschuwingen over beren. Wij dachten, die komen we nooit tegen, en Marlienke gaf zelfs te kennen dat ze al tevreden zou zijn met een aangereden beer. Maar niets was minder waar. Op onze terugweg kwamen we in een file terecht, en die was er niet voor niks: er was een beer gespot, en die kwam zo dicht bij de weg dat hij verjaagd moest worden door de parkrangers. Precies op het moment dat wij langs de grote bruine beer reden, sprong hij op en rende hij bij de rangers vandaan. Een beer in actie dus. Hierbij vielen natuurlijk alle herten, elks en bizons die we onderweg waren tegengekomen, volledig in het niet.

Hopelijk zien we vandaag en morgen (als we wél op een camping in het park staan) nog veel meer beren (maar hopelijk niet in onze tent). Als dat zo is, laten we het jullie weten als we Yellowstone weer uit zijn, want we hebben daar geen stroom of internet. En zien we geen beren... Dan vertellen we dat ook gewoon.

Tot over een paar daagjes!

Tjebbe en Britt

Reacties

Lidy A long time ago

Zo heb je baas boven baas : wij hebben nog geen beer gespot.
Wel zagen wij een bijzonder en waarschijnlijk zeldzaam spierwit vogeltje. Direct ons vogelboek open geslagen en determineerkunsten vertoond. Echter te zeldzaam dier : eindconclusie - het zal wel een ontsnapte kanariepiet geweest zijn.

Verder zijn wij inmiddels ontelbare hoeveelheid sluizen gepasseerd, soms met halsbrekende toeren.
We moesten even vaart maken want de Maas had te weinig water om nog lang de sluizen te kunnen vullen. Voor ons was de remedie om Verdun te halen, want dan is er genoeg water en is het leedgeleden. Dat is weleens anders geweest.
Veel plezier
Willem en lidy

ineke d.s. A long time ago

Gelukkig dat jullie solidair zijn met ons hier in Nederland, want g,v.d.storm enregen en zo
Die beren hebben wij dan weer niet !!
Ik geniet van jullie verhalen, geniet maar lekker
Groetjes, ineke

Mieke en Ron A long time ago

Hoi alle,Wat leuk om te lezen en wat een avontuur.Wij zijn ook heel vaak niet online.Liggen nu in Vlieland.En hebben afgelopen zaterdag storm gehad windkracht 10 wat was ons avontuur.Morgen komt er weer zon en minder wind.Dan gaan we droogvallen.
Voor jullie nog een fijne tijd en geniet ervan.
Liefs, Ron en Mieke

Els Veraart A long time ago

Zo...spannend zeg, een echte beer zo dicht bij. Ooit toen ik 18 was, heb ik eens in een park geslapen waar racoons waren. We hebben toen in plaats van in een tentje in de auto van ome Jan geslapen. haha. Je wilt niet weten hoe lang dat al is geleden.
Heel veel plezier voor jullie allemaal. Liefs Piet en Els

Henny A long time ago

Bij ons in de stad is ook een racoon,hihihi (Goes)

Zeker spannend zo'n beer! Die geisers lijken me ook fantastisch! Nog veel avontuur gewenst met elkaar en groetjes van Hans en Henny

T. Geldof A long time ago

Lieve familie en vrienden, het is erg leuk om vanaf deze grote afstand jullie reacties te lezen. Zoals de jongelui schrijven hebben we het erg naar ons zin en worden we helemaal ondergedompeld in alle indrukken die we opdoen. Nog 1 week te gaan. De tijd vliegt en we houden jullie op de hoogte. Hartelijke groet, Marlienke, Theo en co.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!