Grand Teton

Door T. Geldof - A long time ago

Goed, het werd dus geen blogje ter ere van ons rustdagje in Idaho Falls, maar inmiddels hebben we weer genoeg meegemaakt voor een nieuw bericht. Het rustdagje was warm, en we hebben weinig gedaan. We zijn nog even kort naar de daadwerkelijke Idaho Falls geweest, waar energie wordt opgewekt waarmee de helft van de stad van stroom wordt voorzien. Ook hebben we vrienden gemaakt met de plaatselijke eekhoorntjes, die ons uiteindelijk genoeg vertrouwden om nootjes van onze voeten te knabbelen.

De reisdag verliep voor de een wat soepeler dan voor de ander, omdat de jongerenauto de weg niet kon vinden. Wel hadden ze daardoor genoeg mogelijkheid om alvast het dorpje Jackson te verkennen, zodat het echte bezoek aan het dorp later op de dag veel lucratiever werd. Er zijn vooral souvenirwinkeltjes en veel te dure leder- en bontzaakjes, maar het was de beste mogelijkheid om te ‘shoppen’ tot nu toe. We sloten de dag af met een etentje bij de plaatselijke tavern, waar we onder het eten konden genieten van dragraces, baseball en autoveilingen. Op een stuk of zes tv-schermen welteverstaan.

Nu komen we net terug van waar het hier allemaal om te doen was: Grand Teton National Park. Grand Teton is eigenlijk de grootste berg in een serie van drie, en het natuurgebied er omheen is naar die berg vernoemd. Ook in dit park kun je een autoroute rijden en onderweg uitstappen om activiteiten te ondernemen als wandelen, wildspotten, kajakken, raften en eten.

Wij kozen er al vroeg voor om uit te stappen en met een boot naar de overkant van Jenny Lake te varen. Vanuit daar konden we kiezen voor verschillende wandelroutes. Wij kozen voor de klim naar het ‘inspiration point’, wat eigenlijk gewoon een uitzichtspunt is, maar dat klinkt natuurlijk te gewoontjes. Iedereen heeft het gered, en het was mooi.

Anders dan in Yellowstone, waar we achter elke straathoek weer wild tegenkwamen, hebben we hier in Grand Teton ons uiterste best gedaan om opnieuw wild te spotten, maar vrij vergeefs. Afgezien van onderstaande Wapiti’s en wat bizons zijn we niets tegengekomen. Teleurstellend, want in Jackson staat op ongeveer alle artikelen een Moose, omdat die zo veel voorkomt in Grand Teton. Maar van die plaatselijke trots hebben wij zelfs geen glimp mogen opvangen.

Morgen begint de eerste etappe van een tweedaagse rit richting Rocky Mountains National Park. Als we weer wat meemaken, horen jullie van ons!

Tjebbe

Reacties

Bert Postma A long time ago

Hallo Allen,

Wat een leuke verslagen van jullie reis. Ik heb ze allemaal (tot nu toe) met veel plezier gelezen.
Zelfs beren gezien. Ik weet uit eigen ervaring dat beren altijd dichterbij lijken dan ze zijn.
Maar daar zou ik nog wel graag een beter bewijs dan een stipje van willen zien...
Veel plezier nog de komende tijd!

Lid A long time ago

Ricky mountains lijken mij fantastisch. Ik heb ze alleen nog maar op plaatjes gezien. Lijkt het een beetje op de woestijn bij Las Vegas: Death Valley of is het veel groener?
Wij varen nu in de Franse Ardennen, die enorm indrukwekkend zijn. We zijn gisteren de Les Dames de Meuse heelhuids gepasseerd. Deze dames verleiden je zo mogelijk terwijl je alleen maar oog voor de immense groene rotswanden zou moeten hebben.
Fijn dat het allemaal goed gaat bij jullie. Geniet nog meer.
Liefs en groet Willem en lidy

Theo Geldof A long time ago

hoi Lidy en Willem, het gaat jullie zo te lezen ook heel goed ; fijn! Wij gaan nog verder de Rocky Mountains verkennen, maar tot nu toe is het een groot, wild , maar heel groen berggebied. Zó indrukwekkend dat we niet op kunnen houden met turen..
Hou jullie goed, liefs, M

Ron en Mieke A long time ago

Hoi,
Nog even iets over ons, we zijn net terug in Andijk hebben heerlijk dagen op een plaat voor Vlieland gehad. Onze wilde dieren waren meeuwen en een zeehond.Dinsdag vroeg vertrekken we naar Ierland dus zie je pas daarna gezellig om dan bij te kletsen en foto,s te zien.

Ron en Mieke A long time ago

Hoi,
De eerste kwam niet aan, nog maar een keer.
Super leuk om jullie zo te volgen en de mooie foto,s te zien.Krijg ook zin om te komen.Geniet nog van de laatse dagen.

T. Geldof A long time ago

Het grootste nieuws van vandaag: we hebben op 2 meter afstand van een moose gestaan!! Supergroot en eng dier..hij schijnt ' s avonds vaak oo de camping te verblijven " especially" achter ons plekje... We zijn gewaarschuwd!

T. Geldof A long time ago

Hoi Mieke en Ron,
Leuk om even een reactie van jullie te krijgen. Hopelijk lezen jullie dit nog voor vertrek. We wensen jullie heel veel moois aan natuur, muziek en lekker eten? Kun je dat in Ierland?
Tot " snel" "! Liefs, M

Rob A long time ago

Hebben jullie niet ook een paar mislukte fotoos, of iets simpels; van een zwemmende eend of een opengescheurde vuilniszak ofzo?

T. Geldof A long time ago

Hahaha, Rob, wacht jij maar even op de volgende blog!...😄😄😄 graag tot dan. Liefs, M en T

Herman A long time ago

Volgens mij hebben jullie straks nog een extra vakantie nodig om uit te rusten van al dat "hiking".
Kunnen ze dat "Inspiration Point" niet liever "Perspiration Point" noemen?
Tot next, H.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!